RockStation

Magyar sztónerzenekar tépheti le a világ egyik legnagyobb rockfesztivál nézőinek arcát

A 2022-es Wacken Metal Battle Hungary győztese a Red Swamp!

2022. június 14. - rockstation

red_swamp_wacken.JPG

Június 12-én vasárnap zajlott le a legnagyobb hazai metálverseny, a Wacken Metal Battle Hungary, ahol temérdek jelentkező zenekar közül a szakmai zsűri 10 hazai metálbandát választott a megmérettetésre. A verseny főnyereményeként a győztes zenekar képviselheti hazánkat a németországi Wacken: Open Air fesztiválon, mely Európa egyik legnagyobb, immáron sokadjára teltházas hard-rock/metál fesztiválja.

A zsűri és a közönség egyöntetűen a budapesti Red Swamp zenekart nevezte meg győztesként, így a magukat szmókermetál kategóriába soroló banda viszi majd a lángot az említett fesztiválra, ahol másik 29 ország legjobb metálzenekaraival versenyezhetnek majd a W:OA fődíjáért.

Kovács Greg énekes így nyilatkozott a győzelem után: “Hatalmas öröm számunkra ez a lehetőség, nagyon régen készülünk arra, hogy nagy, nemzetközi színtéren is bemutatkozhassunk, így a Wacken: Open Air fesztiválnál jobb alkalmunk talán nem is lesz, hogy rengeteg embernek elvigyük a szmókermetált. Nagyon köszönjük a WMBH hazai szervezőinek a színvonalas verseny lebonyolítását és hatalmas tisztelet jár az összes fellépő bandának, nagyon erős volt idén a mezőny valamint a már kora délutántól aktív közönségnek. Mindenképp muszáj kiemelni a rajongóinkat, barátainkat is, mert az ő támogatásuk nélkül sehol sem lennénk. Nagyon hálásak vagyunk és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb formában szántsuk fel a wackeni színpadot! Szmóóók!”

A Red Swamp 2015-ben alakult, Talentométer fődíjas, ÉTER Fesztivál különdíjas, NKA Hangfoglaló Program által támogatott zenekar. Idén január végén jelent meg harmadik nagylemezük Time to Die címmel. A zenekar dalaiban a nyugat-amerikai, délies blues muzsikából építkező metál műfaj jellegzetességei mellett szerteágazóbb hatások (grunge, trash, prog) is megjelennek, előszeretettel feszegetik saját határaikat lemezről lemezre. Magyarország szinte összes klubját bejárták már, rengeteg fesztivál fellépésen vannak túl és a szomszédos országokban is rendszeresen megfordulnak. Május elején jelent meg legutóbbi klipjük, ‘Push’ című dalukhoz: RED SWAMP - Push (Official Video)

Tagok: Kovács “Greg” Gergely énekes/frontember, Bereczki Zoltán gitáros, Szabó Sándor basszusgitáros, Farkas Zsombor dobos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr517857285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum