RockStation

A földrengés-érzékelők is jelezték a Rammstein hamburgi koncertjét

2022. június 24. - sunthatneversets

rammstein_hamburg.jpgA hamburgi DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron, Német Elektronszinkrotron) intézet mérései szerint, a Rammstein hamburgi koncertjeit még szeizmográfjuk is érzékelte. Bejelentésük szerint a szeizmográf idén még nem regisztrált ennyire magas adatokat egy közeli koncert alatt sem. /Fotó: Rammstein facebook, Olaf Heine/

A tudományos intézet jelezte, hogy nem hanghullámokat mérnek, hanem a keresztirányú talajmozgásokat rögzít a gép, melyet jelen esetben a közönség ugrálása okoz. Aggodalomra azonban semmi ok, mert a mért 2-6 Hz frekvencia a határérték alatti. Több  kommentelőben felmerült, hogy az adatokból látszik-e, hogy a setlist mely dalai alatt volt a legnagyobb a mozgás. Erre az intézet azt írta, hogy a teljes setlistet nem tudják elemezni, de az adatokból látszik, hogy a pénteki és szombati setlist megegyezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7217865577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum