RockStation

Különleges minialbummal jelentkezik az Epica

A hét dal mindegyikét más vendéggel írták és vették fel

2022. szeptember 19. - moravsky_vrabec

epica_2020.jpg

A Simone Simons énekesnővel kiálló holland szimfo-metal zenekar hamarosan új EP-t ad ki. A címe The Alchemy Project lesz, és bár a fő vonzerejét elsütöttük a cikk alcímében, mégis érdemes kattintani, hiszen borító, dallista, de még előzetes videó is akad.

Az idén már 20 éves Epica gondolt egy merészet, és meghívott néhány kollégát, hogy közösen komponáljanak és rögzítsenek egy-egy dalt. A vendéglista igen sokszínű lett, és nemcsak hasonszőrű művészeket rejt. A technikás death metalt játszó Fleshgod Apocalypse, vagy a hasonlóan barátságos zenében utazó veterán God Dethroned azért nem nevezhető evidens opciónak. Itt van persze Björn "minden lemezen szerepelek" Strid, az ex-Delain énekes honfitárs Charlotte Wessels, és Simone még abba is belement, hogy a nem kevésbé kameraképes Myrkur is kapjon egy kis reflektorfényt. 

Ebből akár valami kínos dolog is kisülhet, de mi azért, bízva a hollandusok jóízlésében, megelőlegezzük a bizalmat. A The Alchemy Project középlemez november 11-én jelenik meg, és már előrendelhető, ha a zenerajongó bakelitlemezt vagy digipak cédét szeretne. Simone és társai a termékminta-osztogatást is megkezdték, az első dal már hallgatható/nézhető, ha kicsit lejjebb görgettek. A címe The Final Lullaby, a közreműködő partner pedig a norvég avantgárd-jazz-rock SHINING, akiket még véletlenül se tévesszünk össze az azonos nevű svéd black metal társulattal. A többi dal tehát szűk két hónap múlva jön, és ha esetleg Amerikából olvasol minket, jó ha tudod, hogy az Epica nemrég kezdte meg a turnézást odaát, a Sabaton vendégeként. (legörgetés - videó - dallista - borító - tudjátok ti ezt...)

The Alchemy Project dallista és közreműködők:

1. The Great Tribulation [FLESHGOD APOCALYPSE]
2. Wake The World [Phil Lanzon (URIAH HEEP) & Tommy Karevik (KAMELOT)]
3. The Final Lullaby [SHINING]
4. Sirens - Of Blood And Water [Charlotte Wessels & Myrkur]
5. Death Is Not The End [Frank Schiphorst (MAYAN) & Björn Strid (SOILWORK)]
6. Human Devastation [Henri Sattler (GOD DETHRONED) & Sven de Caluwé (ABORTED)]
7. The Miner [Asim Searah (DAMNATION PLAN), Niilo Sevänen (INSOMNIUM) & Roel Van Helden (POWERWOLF)]

 

epica_alchemyproject_cover.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4617934353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum