RockStation

Vegyes érzelmei vannak Jim Rootnak az új Slipknot anyaggal kapcsolatban

2022. szeptember 27. - theshattered

0slipknot2020_41_eredmeny.jpgJim Root elmondása szerint nem használta ki a zenekar Joe Barresi producert a friss Slipknot anyag, a The End - So Far összerakásánál. A gitárosnak egyéb problémája is akadt a pénteken megjelenő csomaggal, erről a Music Radarnak beszélt nemrégiben.

Jim Root: "Joe Barresi egy lenyűgöző producer. Kapott egy remek felvételsort, ami szerintem nem volt méltó Joe Barresihez és nem használja ki teljesen az ő tudását, ha érted, mire gondolok. Nem volt pre-produkciós időszak. Lényegében a stúdióban raktuk össze a dalokat, ráadásul egy egy jó részét a Covid miatt elkülönítve vettük fel, a körülmények miatt lett olyan ez a lemez, amilyen.

Az akkori hozzáállásommal nem is volt sok ráhatásom a dalokra. Úgy éreztem, mintha kapkodnom kellene, hogy legyenek ötleteim az anyaghoz. Nem voltak zenekari próbák. Nem ismertük ki a dalokat töviről-hegyire, ami meglátszik az albumon. Emiatt pedig teljesen elcsúsztunk időben. Nem vitatkoztunk, veszekedtünk egymással, viszont helyben kellett kitalálni, hogy mi lehet a legjobb megoldás abban a helyzetben.

Csinálhatsz terveket, megtervezheted az utolsó pillanatig a dolgokat, de az óra ketyeg, ahogy megy a kiadó pénze is, meg ehhez hasonlók. Például a stúdió beosztása és egy csomó más faktor ellenünk dolgozott a felvételek alatt, csodálkozok, hogy el tudtuk egyáltalán készíteni.

Aztán ahhoz képest, hogy mennyi ideig tartott felvenni, annál több ideig tartott kiadni. Ha tudtuk volna, hogy ennyi időnk van a kiadásig, kihasználhattuk volna a nyomorult időnket némi előkészületre és az én olvasatomban egy jobb termékre. Nem azt mondom, hogy elégedetlenek vagyunk azzal, amit kiadunk, ez mutatja meg, hol tart most a zenekar. Ezt tudtuk összerakni az adott körülmények között, ebből tudtunk dolgozni.

Úgy megy ez, mint a filmeknél. A rendezők is folyamatosan mondják, hogy nem lehet egy filmet befejezni, csak abbahagyni. Ennél a felvételnél éreztem eddig a legjobban, hogy ideje befejezni és továbblépni. Shawn mondta, hogy ez nem egy lemez, ez nem egy Slipknot lemez! Még mindig a We Are Not Your Kinddal turnézunk, csak itt van hozzá pár plusz dal. Igazából így is lehet gondolkodni, de ha kiadunk egy rohadt albumot, a rajongóknak, akkor ez egy rohadt Slipknot album. Mindegy mit mondasz, ez az lesz."

Az teljes, angol nyelvű interjút ITT éritek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5217940950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum