RockStation

Bámulatos hangzással érkezik a The Beatles Revolvere

2022. november 04. - rockstation

rs203_revolver_press02.jpgA The Beatles 1966-os albuma alapjaiban változtatta meg a popzenét: kísérleti jellegével, pszichedelikus elemeivel a Revolver mindenki számára újat hozott. Beleértve a zenekar addigi hangzását is: az Eleanor Rigby, a Yellow Submarine, vagy a Taxman is nagyon eltérő volt korábbi slágereiktől.

A Revolveren szereplő 14 dalnak Giles Martin és Sam Okell adott Dolby Atmos hangzást; az album mono mixe pedig az eredeti, 1966-os mono szalagok alapján készült. A lemez a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, a The BEATLES (White Album), az Abbey Road és a Let It Be után a következő a The Beatles újrakiadásainak sorában.

rs208_revolver_press13.jpg

A Revolver óriási hatással volt arra, ahogyan a zenészek a zene- és szövegírás folyamatáról gondolkodtak addig. Hiába dolgozott azonban a The Beatles a legszuperebb hangmérnökökkel és a legjobb technikai eszközökkel, akkoriban még nem állt rendelkezésükre a többsávos felvétel lehetősége: minden zenei és vokálelemet négy, majd kettő sávra redukáltak. Ezeket a zenehalmazokat bogozta ki nemrég Peter Jackson és Giles Martin, mesterséges intelligencia segítségével. A fizikai és digitális Super Deluxe változatok tartalmazzák az eredeti mono mixet, 28 korai felvételt, három házi demót, egy négyszámos EP-t új sztereó mixekkel , valamint a Paperback Writer és a Rain újrakevert mono mixét.

rs210_revolver_press11.jpg

Minden változat a Klaus Voormann által tervezett borítóval jelenik meg – Voormann a zenekar régi barátja, tervezett borítókat még többek között a Turbonegrónak, a Bee Geesnek és a Wet Wet Wetnek is.

A Super Deluxe CD- és LP-változathoz egy 100-oldalas, keménykötésű könyv is tartozik, Paul McCartney előszavával és Giles Martin bemutatásával. A kézzel írott feljegyzések mellé bekerült egy Questlove-esszé is (The Roots), illetve a legismertebb Beatles-történész, Kevin Howlett is több fejezetet írt bele. Soha nem látott zenekari fotók, egy 1966-os print, és részletek Voorman birth of an icon: REVOLVER című képregényéből – ezek mind mind helyet kaptak a kiadványban.

rs214_revolver_press14.jpg

A The Beatles Revolver című albumának újrakiadása a mai naptól elérhető digitális formátumban a streaming platformokon, valamint fizikai formátumban a boltokban.

rs215_revolver_lp_sleeve.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1917969330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum