RockStation

Szép ellenségem - Itt van még egy dal az Aebsence új lemezéről

PREMIER

2022. október 30. - rockstation

ae_2022_okt.jpgMegérkezett az utolsó előtti dal az Aebsence szám szerint negyedik, Sűrű címmel november 3-án megjelenő lemezéről. A Szép ellenségem címet viselő szerzemény hangulatához illeszkedő - Stephen King egyik ikonikus művét is megidéző szöveges videó is a zenekar munkáját dicséri. Az új szám egyébként a zenekar elszállósabb oldalát mutatja meg és itt debütál a RockStation oldalán.

Tovább

Jövőre nagylemez jön Matt Sorum all-star válogatottjától

0de2c5552aab2e26e858a70473c12dec967e8c21923a36b0ceeb2659c8d183e3.jpg

2023-ban kiadja a debütlemezét a Kings Of Chaos. Matt Sorum folyamatosan változó felállású all-star zenekarának első előzetes dala a Judgement Day, melyben két volt Guns N' Rosesos kolléga, az oda visszatért Slash és Duff McKagan pengeti a húrosokat. Alább a nótához forgatott videó figyel.

Tovább

Novemberben jön a Saint Asonia EP-je, az Extrovert

saintasonia2022.jpgBemutatta a Wolf című dalát a Saint Asonia. A többek között Adam Gontiert (ex-Three Days Grace) és Mike Mushokot (Staind) a soraiban tudó zenekar a számot a november 18-án megjelenő EP-jére, az Extrovertre pakolja majd fel, amin összesen hat nóta kéri majd a rajongók figyelmét. A tavalyi EP-vel, az Introverttel közös és bónuszdalokkal kiegészített fizikai kiadás december 9-re várható.

Tovább

Necrophobic - The Nocturnal Silence (Century Media Records, 2022 reissue)

Északi black/death metal alapvetés

necrophobic_the_nocturnal.png

Ha az északi black/death metalra terelődik a szó, a többség a jó három évtizede szárba szökkent irányzattal a Dissectiont azonosítja. Nincs is ezzel semmi probléma, ha az első a fejekben nem az egyetlen szinonimája. Jon Nödtveidt zenekara mellett illik olyan neveket is megemlíteni, mint a Naglfar, az Unanimated, a Dawn vagy épp a Necrophobic.

Tovább

Megérkezett a Space Wolk legújabb dala, a Monsters!

PREMIER!

space_wolk_2.pngBár az idei évben úgy tűnhetett, hogy inaktív a zenekar, időközben megszületett az összes dal a hamarosan megjelenő nagylemezükre. Az alkotási folyamat kissé elhúzódott, valamint időbe telt, míg az új csapatdinamika teljesen kialakult és megtalálták azt a gitárost, Lénárt Zoltán személyében, akivel szimbiózisban tudnak együtt dolgozni.

Tovább

A Mastodon gitárosainak tizenegy legjobb gitár riffje!

0mastodon2017_47_eredmeny.jpg

Közel tizenhárom perc, benne pedig tizenegy HATALMAS Mastodon riff. A zenekar két gitárosa ült le a Revolver Magazin kamerája elé, hogy eme rövid idő alatt megmutassa azt a tizenegy riffet, amit a mai napig imádnak. Figyelem, őrületes Bill Kelliher és Brent Hinds videó következik! Minimális angol tudás ajánlott, de nem szükséges!

Tovább

Hivatalos: John 5 lesz a Mötley Crüe turnégitárosa

john52018.pngAhogy várható volt, megtörtént a hivatalos bejelentés, miszerint a Rob Zombie mellől eligazolt John 5 váltja majd az egyre súlyosbodó gerincproblémákkal küzdő Mick Marsot a Mötley Crüe következő koncertjein, így a jövőre tervezett magyar fellépésen is. A hír igazából senkit nem lepett meg, aki az utóbbi időben figyelte a zenei fejleményeket, így csak egy nyitott, "zörgőharasztos" kérdés végére került pont. A hivatalos bejelentés az alábbi.

Tovább

Megjelent a Ganxsta Zolee és a Kartel legújabb klipje - A bohóc

“A cirkusznak a legfontosabb eleme a bohóc”

kartel2022.jpgIdén ősszel jelent meg Magyarország első számú gengszter rap formációjának, a 28 éves Ganxsta Zolee és a Kartelnek a 13. lemeze, ami A bohóc címet kapta. Nem mellesleg, ez az első album, amin a két éve csatlakozott Siska Finuccsival közösen dolgoztak. A producer Józsa Alex, akivel már a második lemezt készítették együtt. A korong elég erős lett, hiszen minden megvan benne, ami kell egy vérbeli Kartel lemezhez: van benne régi iskolás rappelés, humor, élcelődés, görbe tükör. 

Tovább

Ilyen volt Sting koncertje az Arénában

Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit őszre ütemezték át. Így került a budapesti koncert október 27-ére. Sting My Songs koncertje egy dinamikus show volt, amely a tizenhétszeres Grammy-díjas előadó pályafutása során írt legnépszerűbb dalait tartalmazta, legyen az akár Police, vagy szóló sláger. Réti Zsolt fotós kollégánk természetesen ott volt a helyszínen, az ő képeiből szemezgettünk a fenti gallériában. Még több képet a koncertről ITT találtok. 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum