RockStation

Újabb feldolgozás-lemezt készített a Saxon

Az első dalt már meg is mutatták

2023. január 22. - moravsky_vrabec

saxonband2022.jpg

Még a nagy öregek is tanultak valakitől - jellemzően a még nagyobb - még öregebbektől. A klasszikus brit csapatnak megtetszett a feldolgozósdi, hát összelapátoltak még egy lemezre valót.

A Saxon első feldolgozás-albuma 2021-ben jelent meg Inspirations címmel, ennek folytatása érkezik március 24-én. A tíztételes dalcsokor címe More Inspirations (volt nagy ötletelés...), és dícséretes módon, az alapvetések mellé egy-két finomság is befigyelt. Nyilván az ő szintjükön nem a Born to Be Wild-dal meg a Smoke on the Water-rel szokás hevíteni, ennek megfelelően az első kedvcsináló is egy közepesen ismert téma lett. A dal címe The Faith Healer, az eredeti elkövető pedig a The Sensational Alex Harvey Band. Biff Byford énekes így emlékszik vissza: 

Mi még láthattuk annak idején, ahogy a The Sensational Alex Harvey Band élőben játssza ezt a dalt. Általában ezzel kezdték a koncertjeiket. Micsoda fantasztikus dal, micsoda fantasztikus banda - nagy hatással voltak ránk! 

A többi dalt is az ősrock-klasszikusok közül szemezgették, arra pedig a zenekar neve a garancia, hogy az átdolgozások is hozzák majd a színvonalat. Van már borító és dallista is, no meg persze a The Faith Healer hangulatos, stúdióban-zenélős videója. Farmer és bőr!!! 

Saxon - More Inspirations dallista 

1. We've Gotta Get Out Of This Place
2. The Faith Healer
3. From The Inside
4. Chevrolet
5. Substitute
6. Gypsy
7. Man On The Silver Mountain
8. Detroit Rock City
9. Razamanaz
10. Tales Of Brave Ulysses

saxonmoreinsplp.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9918030898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum