RockStation

Rock Nuggets Vol:16 / Hail The Void - Memento Mori (Ripple Music, 2023)

Pöpec stoner/doom

2023. február 01. - KoaX

hail_the_void_memento_mori_cover.jpeg

A Ripple Music kiadó sorra bombáz minket jobbnál jobb zenékkel, amiket nem győzünk végighallgatni. Folyamatosan jönnek az olyan lemezek, amiket csak imádni lehet, de nincs az az ember, aki képes lenne mindent végig hallgatni, így néhány elveszik az internet mocsarában. Egy utolsó figyelmeztetés kapcsán akadtam rá a Hail The Voidra is, akik nagyon pöpec albumot dobtak össze.

Az album összesen nyolc tételt tartalmaz a stoner/doom elemekkel megáldott brigádtól. Hangzásban nekem a Windhand és az All Them Witches illetve az Electric Wizard jobb pillanatai ugrottak be. Igazi klasszikus zene az említett műfajok szerelmeseinek. Imádom, hogy az egész albumon érződik a tér. Egyáltalán nincs stúdiós hangzás, nincs az, hogy érzed, hogy a zenekar egy szobában játssza fel az albumot. Sokkal inkább tudom azt elképzelni, hogy egy régi bálteremben, templomban tolják fel az albumot, de az éneket minimum, ahogy azt tette anno az Ufomammut is. Nem kell világmegváltásra számítani a zenekartól, de jó eséllyel ott lesznek az év végi top 10-ben mert nehezen fog kikopni a lejátszási listából ez az album.

 45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5218037266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum