RockStation

Rock Nuggets Vol20. / The Curious Kind - Here In The Deadlights EP (2023)

2023. február 10. - KoaX

thecuriouskind.jpgHazai zenekarokról írni mindig kihívást jelent. Vajon ki veszi rossz néven a kritikát és ki látja meg benne azt, hogy nem szólhat mindenkihez a saját szerzeményed? Amikor megtudtam, hogy a Red Swamp aranytorka új zenekarban van benne, egyből kíváncsi lettem, Greg új szerepére. A The Curious Kindról még tuti fogunk beszélni! Most meg már itt is van a bemutatkozó EP-jük Here In The Deadlights címmel.

A zenekar bemutatkozóját olvasva nagyon kíváncsi lettem ugyanis hatásoknak a Tool, Faith No More és az A Perfect Circle van megjelölve. Mind nagy kedvenc, és azért lássuk be, hogy ezek a zenekarok nem a szokványos utat tapossák ma sem. Nehéz a nyomukba érni és rájuk hivatkozni azért merész dolog. Egyből indítottam a négy dalos anyag lejátszását és meglepődtem. Nem egy kelet-európai kiadást kaptam valamelyik zenekarból, hanem tényleg olyan tartalmat, amit még sokáig fogok hallgatni. Tool hatás van, hiszen a négynegyed nem igazán jön szemben a dalokban, viszont hangzásban, a dalok szerkezetében inkább Billy Howerdel hatását érzem erősebbnek. Mindezt úgy, hogy a zenekar nem majmolja, vagy másolja egyik bandát sem. Akármennyire is megnyerte a tavalyi évben a Red Swamp Time To Die anyaga a szívem, azt kell mondanom, hogy ez a stílus Gregnek sokkal jobban áll, jobban érvényesülnek a képességei. Persze, nem csak Greg szerepel jól, hiszen a többiek remekül érzik, hogy mikor, miből, mennyi kell. Imádom a samplereket a dalokban, illetve a gitár hangzás valami frenetikus. Remélem, hogy a zenekar hamarosan kijön egy teljes albummal, mert ezt a négy dalt nagyon hamar rongyosra fogom hallgatni!

 45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218040500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum