RockStation

Egy kisebb vagyont gyűjtött a Metallica jótékony célra

2023. február 12. - moravsky_vrabec

metallica_group_72seasons_b_w_tim_saccenti.jpg

A thrash metal ősatyák két jótékonysági megmozdulást is szerveztek a közelmúltban. Ezekkel összesen 4 millió dollár jött össze, amit a zenekar alapítványa több szervezet között fog szétosztani.

A Metallica már évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy ha már jól szalad a szekér, valamennyit vissza is adnak a közösségnek. Mindezt szervezett keretek között végzik, az All Within My Hands alapítványukon keresztül. Az alapítvány különféle rendezvényeket, árveréseket szervez, de a zenekar bevételeinek egy részét is jótékony célokra fordítják.

A szervezet legutóbbi megmozdulása a "Helping Hands" nevű nagyszabású rendezvény, ami már a harmadik volt ezen a néven. Az eseményt tavaly decemberben, Los Angelesben tartották, a Metallica mellett fellépett a Greta Van Fleet zenekar is, a házigazda szerepét Jimmy Kimmel és maga a Vasember, vagyis Robert Downey Jr. vállalták magukra. Az eseményen és a hozzá kapcsolódó árverésen 3 millió dollárt gyűjtöttek az alapítvány számára, ebből jut majd hátrányos helyzetűek zenei oktatására, ételosztásra, természeti katasztrófák károsultjainak, és más egyéb célokra is. 

Egy korábbi akció eredményét is közzétette a zenekar: a fekete album 30. évfordulójára összehozott The Metallica Blacklist válogatáslemez bevételeit is jótékony célra fordítják. A válogatásra összesen 53 zenekar dolgozta fel a legendás cím nélküli album egy-egy dalát, ennek eladásából-letöltéséből további 1 millió dollár gyűlt össze. Szóval lehet, hogy durcik vagyunk a Nothing Else Matters-ért, vagy a Load-Reload párosért, de az emberségükért minden tisztelet az övék. 

És persze ne feledjük azt sem, hogy Papa Het és zenésztársai hamarosan új lemezzel jelentkeznek. A 72 Seasons címre keresztelt 77 perces anyag 12 dalt rejt, és április 14-én érkezik. Az eddig megjelent két előzetes dalt (Lux Aeterna és Screaming Suicide) meg is mutatjuk - hátha valaki még nem látta őket. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6018045496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum