RockStation

Új lemezével érkezik az Anti-Flag

2023. március 07. - rockstation

thumbnail_anti-flag_main_2022_--_cr_josh_massie_1.jpgTarajosok vs. raszták: a pennsylvaniai punkrockerek és a floridai ska-punkok újra megtáncoltatják Budapestet! 2015 óta először ismét egy színpadon osztozik az Anti-Flag és a Less Than Jake, hogy mindenkit felrázzanak és megmozgassanak egy igazi nyárnyitó buli keretein belül június 5-én, a Dürer Kertben.

Az Anti-Flag január ötödikén jelentette meg immáron tizenharmadik albumát ’LIES THEY TELL OUR CHILDREN’ címmel, ami a fiúk első olyan koncept-albuma, melyen nemcsak odamondanak a problémás oldalnak, de a szóban forgó dilemmák gyökeréig leásnak és megpróbálnak csírájában megoldást találni rájuk. A lemez azért is sikerült hihetetlenül ütősre, mert nem kisebb előadókkal dolgoztak rajtra együtt, mint a Bad Religion, a Rise Against, a Silversten, a Bad Cop/Bad Cop, vagy a Pinkshift. A srácok fontos témája a háború és az elnyomás elleni küzdelem, irányuljon az bármilyen kisebbség, vagy akár állatok felé, ezért is örülhetünk ennek a logikus, de mindeddig kijátszatlan ziccernek, hogy hozzájuk hasonló politikai nézetekkel és küzdőszellemmel rendelkező zenésztársaikkal dolgozzanak közösen egy teljes albumon át.

Az Anti-Flag utoljára tavaly nyáron lépett fel nálunk az A38 Hajón, most viszont az új lemezükkel is visszatérnek, hogy felavassák ők is az új Dürer Kert nagyszínpadát és mindenkit berántsanak a circle-pitbe. A banda énekese Justin Sane bár most töltötte az ötvenet, mégis, ugyanazzal a fiatalos, lázadó lendülettel szövegel a politikáról, környezetvédelemről, elnyomásról, mint tizenöt éves korában, amikor megalapította a zenekart. Kevés olyan banda van, aki soha egy percre sem áll le, és minden szabadidejét felteszi arra, hogy célba juttassa az üzenetet, amit közvetít.

Az előzenekar a 2015-ben utoljára nálunk járt ska-punk Less Than Jake, akik 1992-es alakulásuk óta borzolják a kedélyeket világszerte. Legutóbbi albumuk Silver Linings címmel jelent meg 2020-ban, legnagyobb sikerük viszont a mai napig az 1998-as albumon található ’All my best friends are metalheads’ is biztosan elhangzik majd június ötödikén a Dürer Kertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8218066080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum