RockStation

Monster Magnet koncert is lesz a Bear Stone Fesztiválon!

2023. március 14. - rockstation

monster_magnet_2018.jpgHa nem lett volna elég a régi motoros brit Orange Goblin, a Bear Stone Fesztivál most ráígért egy még nagyobbat az idei lineupra: a legendás Monster Magnet érkezik hozzájuk, de itt még nem álltak meg és egy igazi csemegét is tartogattak.

A brit stoner/doom kiváló triója, a Conan is érkezik a fesztiválra Észak-nyugat Angliából. A 2007-ben alakult zenekar előkelő helyet vívott ki magának a az évek során, mind a heavy stílusokért rajongók, mint a szakma szemében. Legutóbbi, Evidence of Immortality című albumukat hozzák, és vele egy óriási adag vad, zabolátlan fuzz-őrületet.

Óriási büszkeséggel tölti el a szervezőket, hogy a pszichedelikus stoner egyik legnagyobb klasszikusa, a Monster Magnet is fellép a fesztiválon. Az 1989-ben alakult zenekar egyetlen máig eredeti tagja és egyben mastermind-ja Dave Wyndorf énekes-gitáros már mindenen túl van 35 éves karrierje alatt, amivel egy jó súlytós heavy rock zenekar találkozhat. Olyan zenekarok hatottak rá fiatalként, mint Alice Cooper, MC5, Hawkwind, The Stooges, Black Sabbath, Jack Kirby, vagy éppen Amon Duul II. A Monster Magnet máig legsikeresebb albuma a Powertrip, rajta a Space Lord c. dallal, amit még azok is biztosan ismernek, akiket amúgy elkerülne a stílus.

Eddig összesen 10 lemezt jelentettek meg, jóval kevésbé kommercionálisabb tételekkel, mint a fentebb említett slágerük, és szinte minden nagy névvel turnéztak már, de önálló turnéik és óriási tömegeket mozgatnak meg. Elég egyértelmű hatással voltak olyan stoner bandákra, mint a Masters of Reality, a Kyuss, a Fu Manchu és a Sleep. És jó eséllyel hatással voltak a szintén most bejelentett horvát Cojones-ra is, akiket ötéves álomból rántanak a Bear Stone Fesztiválra. A régióban már-már kultikus horvátok mélyre hangolt, energetikus, gitárcentrikus zenéje a szunnyadó álomból vulkánként fog robbanni a fesztiválon. Nagy visszatérésre számíthattok, nem érdemes kihagyni!

A negyedik bejelentett a szintén horvát The Freak Folk of Mangrovia, akik az mondják magukról, ők “kozmikus druidák, akik felfedezik felfedezik a tér és idő határait”. A négyes valóban leginkább a tudatalatti környékén játszik, space rock, psychedelia és stoner jellemzi a zenéjüket. Új, Astral Nomads c. lemezükkel érkeznek majd.

Végül, de nem utolsó említsük meg a már korábban bejelentett lineup-ot is, első headlinerként a brit Orange Goblint jelentették be, de ott lesz az osztrák Mother’s Cake, a horvát Seven That Spells és ilyen envek közé pedig főleg büszkeség odaírni, hogy a magyar Woodstock Barbie is.

Jegyek ITT, további infók a fesztről pedig ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2718071380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum