RockStation

RockNuggets Vol64. / Collapsed Tower - Happiness is Transient, Melancholy Is Permanent (2023)

2023. június 05. - KoaX

a3478490281_10.jpg

Ismét sikerült a horogra akasztani egy olyan projektet, amit nem zenekar csinál, hanem egyetlen egy ember. A Collapsed Tower projekt egy nagyon érdekes albumot hozott el nekünk, természetesen instrumentális megközelítésben.

A projekt nem egy újkeletű dolog a Happiness is Transient, Melancholy Is Permanent lemez már a negyedik a sorban. A progresszív metal megoldásokat erős doom metallal keverő fiatalember Cambridge-ből árasztja ránk a melankolikus dalokat, megoldásokat. Hangzás tekintetében a hasonló projektek közül masszívan kiemelkedik, hiszen minden hangszer remekül szól, talán a dobot tudnám egy kicsit több basszussal elképzelni. A közel fél órás anyag, kellően nyomasztó, de mégis megbújik benne valami, ami miatt nem érzem azt, hogy elment az életkedvem is. A dalok remekül vannak szerkesztve és érdekes megoldásokat is felfedezhetünk. Én érzek itt-ott némi In Vain-es megközelítést is. Női énekkel amúgy, mint például, ami a Frayle-ben is megtalálható, egy gyilkos album lenne, de így is érdemes ráfülelni!

4kop.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6718132796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum