RockStation

RockNuggets Vol69./ The Great Gray Funk - The Great Gray Funk (2023)

2023. június 22. - KoaX

a1487919034_10.jpg

Imádom az első albumokat. Annyira különlegesek, annyira jó ígéreteket tudnak szőni, hogy ez meg az a banda még mit fog elérni. Most nem kellett messzire tekerni a térképen. Egészen pontosan a szomszédban, Ausztriában találtam egy olyan zenekart, akik a fejemre szögezik a fejhallgatót és nem is nagyon engedik, hogy leszedjem. Na, nem mintha annyira akarnám...

The Great Gray Funk Bécsben akkor alakult meg, amikor minden kísérteties volt és nem is tudtuk, hogy alakul a jövő. Igen, a lezárások közepette, így volt elég idejük, hogy lepakoljanak egy olyan debüt albumot nekünk, amik ötvözik azt, amiért imádom a stoner-doom zenét. Benne van a női vokál, ami tökéletesen megtalálja a riffeken a helyét. A groove-ok nincsenek túl játszva, pedig néhol eléggé durva tekeréseket hallhatunk. A dob iszonyatosan jól szól és arra sarkalja az embert, hogy ő is elérje a hasonló hangzást a kis házi stúdiójában. Hihetetlen, hogy karnyújtásnyira tőlünk van egy ilyen zenekar, akik előtt hatalmas lehetőségek állnak, csak jól kell kihasználniuk! Vinyl rajongók! Lehet támogatni a bandát! 

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8518149268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum