RockStation

45 éve volt az első Def Leppard koncert

2023. július 19. - moravsky_vrabec

def-leppard-2023-press.jpg

A brit hard rock legendák első koncertje 1978 július 18-án volt a Mosborough-i Westfield iskolában. A zenekar néhány archív fényképpel és Joe Elliott énekes visszaemlékezésével ünnepelte az évfordulót.

Jellemző a Def Leppard stabilitására, hogy az akkori felállásból hárman jelenleg is a zenekar tagjai. Az első szárnypróbálgatások óta persze sok minden történt, a leopárdok pályafutása a nagy sikerek és a szomorú tragédiák krónikája. A 12 sorlemezükből több tízmillió fogyott világszerte, és szerencsére továbbra is top formában vannak, lemezen és koncerteken egyaránt. A nemrég megjelent Definitely című életrajzi könyvben Joe így emlékezett vissza az első koncertjükre:

Egy saját dallal, a World Beyond the Sky-jal nyitottunk, amit később kukáztunk és azóta sem hallotta senki. Steve (Clark gitáros) kijött a színpadra, pózba vágta magát, bemutaott egy Pete Townshend-szerű szélmalmozást, aztán... semmi. Elfelejtette bekapcsolni a gitárját. Hoppá - mondta, majd átkattintotta a kapcsolót, és már kezdte is újra. Persze mindenki rajtunk röhögött, de végül eljátszottuk a dalt, majd a 45 perces szettet is, ami nagyjából a teljes akkori repertoárunk volt. Aztán levonultunk a színfalak mögé egy nagy osztályterembe, ami öltözőként funkcionált. Egy tanár jött be, és csak annyit mondott, hogy "köszi, srácok" és zsebből kifizetett nekünk öt fontot. Majd egyszercsak azt hallottuk a tornaterem felől, hogy a közönség ráadást követel, így a tanár annyit mondott: "szerintem ki kellene mennetek és játszani még egyet." 

A Def Leppard ma is aktív korszakát éli, a legújabb nagylemezük, a Diamond Star Halos, tavaly jelent meg, idén egy szimfonikus válogatáslemezzel jelentkeztek, nemrég pedig a Mötley Crüe társaságában Budapesten is felléptek (koncertbeszámoló ITT). Azt persze nem mondhatjuk, hogy további 45 sikeres évet kívánunk, de reméljük, még jó sokáig kitart a britek lendülete. Boldog évfordulót, Def Leppard

 defleppard_archiv2.jpg

defleppard_archiv3.jpg

defleppard_archiv1.jpg

A képeket a zenekar Facebook oldalán találtuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618172011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum