RockStation

Tovább robog a Rammstein, de dolgoznak a jogászok is

2023. július 22. - moravsky_vrabec

rammstein_2022_stand_c_bryan_adams_universal_music.jpg

Ahogy korábban is tettük, ismét összefoglaljuk a "Rammstein-botrány" körüli legújabb történéseket. Szerencsére a csapat európai turnéja közben zavartalanul halad tovább.

Amíg a német elektro-indusztriál úttörők teltházas stadionokban mutatják be a legújabb, monumentális show-jukat, a színfalak mögött kevésbé látványos, és még kevésbé kellemes események zajlanak. A hét egyik híre, hogy az énekes Till Lindemann mellett a billentyűs Christian Lorenz, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Flake is hasonló vádakkal nézhet szembe. Két, egymástól függetlenül, álnéven nyilatkozó hölgy is szexuális visszaéléssel vádolta meg a zenészt, az egyik eset 1996-ban, a másik 2002-ben történt. 

A másik hír éppen ahhoz kapcsolódik, hogy mennyire tisztességes az, ha egy nyomozási szakaszban levő ügyről a sajtó kész tényként számol be (tehát még vádemelés sem történt, nem hogy ítélet). A Rammstein és ügyvédcsapata szerint ez nem korrekt, és sikerült is elérniük, hogy az ügyet kirobbantó Der Speigel ne közölhessen akármilyen cikkeket az ügyről. Ahogy a bíróság fogalmazott: "miközben a vád komoly és súlyos, egyelőre még a szükséges minimális bizonyítékok sem állnak rendelkezésre." Ez alapján a lapnak megtiltották, hogy azt sugallja/vélelmezze (az angolra tükörfordított német jogásznyelv nem az erősségünk), hogy Lindemann bulijain a hölgyvendégeket szándékosan itatták le, illetve ütötték ki különféle drogokkal. Mi - fenntartva az ártatlanság vélelmét - nem is dagonyáznánk tovább a témában; ha esetleg kimaradtak az előzmények, legutóbbi összefoglaló cikkünkben pótolhatjátok. 

Fejezzük be inkább kellemesebb tónusban: 

A múlt heti teltházas dupla stadionkoncert első estéjéről Sebők Szabolcs kollégánk írt remek beszámolót (KATT IDE),

Gáborunk pedig egy klassz videóban próbálta meg rangsorolni a németek eddig megjelent 8 nagylemezét, ami nem is olyan könnyű vállalás. Ha kimaradt volna, itt és most megnézhetitek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8118175415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum