RockStation

Jubileumi újrakiadást kap az István, a király!

2023. július 28. - rockstation

istvan_a_kiraly_mockup_02_w.jpgElsőre már-már hihetetlennek tűnik, pedig igaz, hogy négy évtizeddel ezelőtt, 1983. augusztus 18-án mutatták be a fővárosban, a városligeti Királydombon. A kerek évforduló tiszteletére most a GrundRecords gondozásában újra megjelenik az album CD-n, nem is akárhogyan!

Bátran kijelenthetjük, hogy ez a mestermű 40 év alatt hivatkozási pont lett idehaza a rockopera műfajban, sőt, talán az sem túlzás, ha azt állítjuk, az egész magyar könnyűzenére hatással volt. Közel hozta egymáshoz a pop és a rock műfajokat, előadókat, mindemellett magvas, mai napig időszerű történelmi mondanivalóval is rendelkezik, ez pedig egyedülálló volt akkor és most is. Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámájából kiindulva a Szörényi Levente – Bródy János szerzőpáros valami olyasmire érzett rá akkor, ami még most, sok-sok évvel később is ámulatba ejti a zeneszeretőket, ráadásul korosztályos darabbá vált. Az előadásokon rendre feltűnnek a legfiatalabb nemzedék képviselői is; a műből kiragadott egy-egy tétel akár még feldolgozásként is zajos sikert arat.

A páratlan szereposztású eredeti darabban olyan legendás hangokat hallhatunk, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Vikidál Gyula, Sebestyén Márta, Deák Bill Gyula, Victor Máté, de még a szerzőpáros is énekel nekünk!

istvan_a_kiraly_mockup_05_w.jpg

Ez a kerek jubileum kiváló alkalmat adott arra, hogy felújított hangzással és mai igényeknek megfelelő külcsínnel kerülhessen a rajongók és gyűjtők polcára. A kiadvány dupla CD-n, digipak csomagolásban kerül majd a boltokba, két 24 oldalas füzettel, amik tartalmazzák a teljes szövegkönyvet és Majnik László részletes ismertetőjét, emellett pedig rengeteg képpel teszik teljessé az István, a király ünnepi kiadását. A hangzást Rozgonyi Péter újította fel nagy műgonddal. Ezúttal a munkafolyamatba be lett avatva az album eredeti hangmérnöke, Kálmán Sándor is, aki megelégedéssel nyugtázta a végeredményt. Egészen biztos, hogy bármelyik korábbi CD-kiadás birtokosa úgy érezheti majd, mikor ezt a kezébe veszi, hogy ez most valami egészen más, valami több és jobb, méltó egy ilyen alkalomhoz!

A kiadvány augusztus 18-án kerül a boltok polcaira, de ha valaki biztosra menne, az hamarosan előrendelheti a GrundRecords webáruházából!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2918180733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum