RockStation

Mutoid Man - Mutants (Sargent House, 2023)

Mindenízű cukorka

2023. augusztus 08. - vinylwowww

mutoid.jpeg

A Spotify infó blokkja azt írja a Mutoid Man zenekarról, hogy amerikaiak és metalcore-ban utaznak. Ebből az egyik stimmel, a másik részben igaz. Metalcore-t is játszanak…

Stephen Brodsky gitáros/énekes neve ismerős lehet a Cave-In kapcsán, Ben Koller a Converge-t súlyosbítja a dobok mögött, a banda pedig jó tíz éve született mikor Koller fusizott egyet a Cave-Innek. A “metálkórozás” már eleve megúszós definíció, sőt úgy sem lehet elintézni a bandát, hogy nesztek itt van egy Cave-In / Converge mutáns, pedig az új lemez címe is Mutants, de mondom, nem ennyire egyszerű az ügy.

Szerintem egyébként eddig egy hangot sem hallottam tőlük, mivel viszont a tavalyi durván erős Cave-In lemez (Heavy Pendulum) nálam nagyon működött, így nem bántam a szerkesztőségi noszogatást, hogy foglalkozzak kicsit a Mutoid Mannel is.

Ha a Heavy Pendulum eklektikusnak találtatott, akkor a Mutants még inkább mindenízű cukorka, de szerencsére nem csúszik szét a produkció a sok hatás súlya alatt. A Cave-Innél is sokáig kellett keresnem a kapaszkodót, mert valahogy soha nem lehetett tudni merre tartanak, Brodsky viszont tavaly megvilágosodhatott, mert amellett, hogy változatlanul fossa magából a fogós dallamokat, most Kollerrel is megtalálták a metál mértani közepét.

Majd még alaposabban vissza kell ásnom a diszkográfiában, mert a korábbi lemezek sem tűnnek rossznak, ami viszont kapásból lejön, hogy a Mutants jobban szól a legutóbbi War Moanshoz képest, illetve talán kicsit több a középtempó a thrashes dinamikájú elődhöz mérten. Basszer fronton mondjuk bejátszott egy csere (a High On Fire, illetve Zeke soraiból Jeff Matz igazolt át), továbbá Kurt Ballou producer (Converge gitáros) ugyan olyan remek munkát végzett, mint anno a Heavy Pendulumon, mégis azt gondolom, hogy a titok nyitja a tét nélküli örömzenélés olyan fickók előadásában, akik rajongóként tolják a heavy metalt.

Most jönne az a rész, amikor leírom melyik szám milyen, meg mi minden keveredik akár egy adott nótán belül, ám ezt most elegánsan kihagyom, mindenki fejtse meg maga hol szól éppen a Slayer, Alice In Chains, Iron Maiden, Pantera vagy a System Of A Down és így tovább…

mutoid-man-2023.jpg

Személy szerint a Call of the Void, Siren Song, Demons és a Memory Hole négyesét ajánlom ismerkedéshez, továbbá még egy jó tanács a végére: senki se hagyja magát elriasztani a hányás borítótól (ami engem furcsa mód egyszerre vonz és taszít)!

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1918184945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum