RockStation

Skindred - SMILE (Earache Records, 2023)

L.O.V.E. is what you need… és persze egy kis Skindred

2023. augusztus 16. - Sweet Melancholy

album.jpg

A 25 éves fennállását ünneplő walesi kvartett nyolcadik stúdióalbumát, Smile címmel augusztus 4-én jelentette meg a Earache Records. A lemezről korábban már a L.O.V.E. (Smile Please) és a Gimmie That Boom kapott videoklipet, illetve az utóbb említett dal a 2022-es turné óta a koncertek egyik alapdarabjává is vált.

A Skindred esetében a stíluskavalkád garantált. A ragga-metal banda védjegye a féktelen szórakoztatás a látszólag teljesen össze nem illő zenei irányzatok egybegyúrásával. A punkot és metalos riffeket ügyesen vegyítik egy kis hip-hop vagy reggae ütemmel, amit aztán megspékelnek némi elektronikával és poppal meg még ezer más adalékkal. Egy biztos, izgalmas színfoltjai a rockzenei palettának.

A korábbi anyagaikhoz képest, mint a Babylon vagy a Union Black a 2018-as Big Tings lemezük nekem egy kissé erőtlennek tűnt és nem igazán érte el az ingerküszöböt, ezért is kíváncsian vártam vajon mivel rukkol elő 5 év után Benji Webbe és csapata.

Az igazán energikus, dübörgő, riffekkel megpakolt Our Religion indítja az amúgy 12 számot tartalmazó albumot és talán ez az egyik legerősebb szám a lemezről. A dinamikus kezdés után a folytatásban sincs megállás, a már ismert Gimmie That Boom majd a Set Fazers húz előre és észrevétlenül is megmozgatja a kezet, lábat. Bizonyosan koncert és közönségkedvencek lesznek.

Az album felénél nem meglepő módon a reggae témák kapnak nagyobb hangsúlyt. Előbb a ragadósan jó hangulatú és könnyed L.O.V.E. (Smile Please) ad egy kis pihenőt, átjár a karibi fíling és szeretet… Majd az utána következő This Appointed Love mutatja meg igazán milyen is egy jól összerakott reggae-metal fúzió, ahol a gyomorban dübörög az ördögi basszus.

A közel 45 perces albumon mindenkinek jut valami, amivel tud azonosulni. Az Addicted, ami jól mutatja a zenekar diverzitását, vagy az olyan dalok is, mint a State of Union és Life That’s Free pop-os, funky hangzású darabok ugyan, de persze nincs Skindred szám anélkül, hogy ne fűszereznék meg valamilyen súlyosabb elemmel. Ehhez még hozzáadjuk az énekes Webbe őrülten karizmatikus énekhangját, aki az esetleges gyengébb pillanatokon is átlendíti a hallgatóságot.

skindred-november-2022-promo.jpg

Bizonyosan a pop-os témákat nem mindenki fogja a szívébe zárni. Ettől függetlenül, aki végig hallgatja ezt a lemezt, legyen akár egy elkötelezett rajongó, vagy csak simán kíváncsi, nagyon jól fog szórakozni, ugyanis a Skindred arra késztet, hogy a zene hallgatása közben szimplán érezd jól magad és Smile!

rockstation_pontozas_4_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6118191395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum