RockStation

Új lemezzel, énekessel kiegészülve tér vissza Vinnie Moore Budapestre

2023. augusztus 16. - rockstation

cover-vinniemoore-doubleexposure.jpegŐsszel ismét Budapestre érkezik az egyik legszerethetőbb gitárvirtuóz, a shred gitározás atyja, Vinnie Moore. Szeptember 26-án saját zenekarával, és Double Exposure című új szólólemezével érkezik a zenész az Analog Music Hallba, viszont a korábbi alkalmakkal szemben most nem kizárólag instrumentális, hanem egy énekest is bevonó programmal készül.

Vinnie Moore a shred gitározás, azaz a gyors és nagy hangterjedelmű, virtuóz futamokra épülő játékstílus egyik első képviselője, aki eddigi pályafutása során 10 szólólemezt készített, és a legendás UFO zenekar hat nagylemezén és élő DVD-jén is közreműködött. Emellett tagja volt Alice Cooper zenekarának, és számos vendégzenészi szerepet is elvállalt, sőt még a Pepsinek is készített reklámzenét. Ez a jó 30 éves felvétel visszarepít minket Vinnie pályafutásának elejére:

A több száz koncertnyi rutinnal rendelkező zenész most Double Exposure címen adott ki új lemezt. A lemezen több énekes: Ed Terry, Keith Slack, Mike DiMeo és Brian Stephenson is közreműködött, és így ez lett Vinnie első olyan szólólemeze, amely nem kizárólag instrumentális dalokból áll. A kiadott kedvcsináló videót itt láthatjuk: 

 „Ez a projekt akkor indult, amikor mindannyian le voltunk tiltva a turnézásról. A járvány miatti bezártság lehetőséget teremtett nekem az új lemez felvételeinek a szervezésére – mondta el a gitáros. – Volt már néhány ötletem, amit eredetileg egy 5-6 dalos EP-re szerettem volna rögzíteni. Az előkészületek során, a One Day gitározása alatt a fejemben egyszer csak vokálokat kezdtem hallani, és magam is önkéntelenül énekelni kezdtem. Így jött az ötlet, hogy ez a dal jobban hangzana egy énekes bevonásával, és ahogy a többi tételt is meghallgattam, lassan kialakult a gondolat, hogy többhöz is lehetne éneksávot kapcsolni. Végül tehát megvalósult a korábbi ötletem: az új albumon a számok felében énekes is közreműködik.”

A lemezt Vinnie szeptember 26-án Budapesten, az Analog Music Hallban is bemutatja. Most először egy énekes, Titta Tani (Goblin) is csatlakozik a turnéhoz, Emiliano Tessitore ritmusgitáros, Francesco Caporaletti basszeros és Roberto Pirami dobos mellett.

a Livesounds bemutatja: Double Exposure European Tour
2023. szeptember 26., kedd 19 óra
Budapest, Analog Music Hall
Vinnie Moore koncert
Belépő: elővételben 8500 Ft, a koncert napján 9500 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában és a www.tixa.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://livesound.hu/
https://vinniemoore.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/987179922454189

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9618193571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum