RockStation

Itt a Felleng új dala, a Stég

2023. szeptember 15. - rockstation

felleng2023steg.jpgMegérkezett, ráadásul nálunk debütál a Felleng legújabb dala. A Stég a jó értelemben vett szokásos Felleng receptet hozza, ezúttal a balatoni nyarak hangulatát felelevenítve. Ha egy kis napfény kellene a borongós kora őszi időbe, már cuppanhattok is a klippel kísért dalra, megbánni biztosan nem fogjátok!

Ha nem ismernétek, a Fellengről röviden tömören: védett eredetű, minőségi, friss, lendületes pop-rock zenekar, 75% Dávid, 25% Bálint színpadra állási rátával. A 2020-ban alakult együttessel már túl vagyunk egy nagylemezen és egy EP-n, illetve legújabb anyagunkról szeptemberben érkezik a harmadik tétel. Magyar nyelvű dalainkkal célunk, hogy ne csak problémákat vessünk fel, hanem azokra megoldást találjunk, vagy elinduljunk a megfejtés felé. Korábban találkozni lehetett velünk a budapesti BelFeszten, a Barba Negrában, az Alvin és a Mókusok, a Fatal Error, esetleg a Mehringer előzenekaraként is.

 

Az előző dalunk után a Stég is egy bizonyos hangulatra építkezik. Ez nem más mint a fülledt Balatoni nyári esték, laza borozgatás mellett, nagy szerelmi vallomásokkal. Ehhez a chilles hangulathoz társul a fűzfákkal és a nádasban elbújó stégekkel fűszerezett Balaton-part, a Tihanyi visszhang misztikumával.

A hanganyag felvételeit, a keverést, a mastert és a plusz ötleteléseket ismét a Grenma Studio rendíthetetlen atyjának, Botlik Mátyásnak köszönhetjük.

A zenekarnak alapvetően nagyon fontos helyszín a “magyar tenger”, így mindenképp szerettünk volna egy erről a helyről elképzelt dalt. Mindannyiunk szavait vitte már a tihanyi echo, ezért úgy döntöttünk, hogy mesterséges intelligenciával vértezzük fel a képi világát ennek a visszhangos, naplementés, romantikus katarzisnak, amiről a dal szól, így átadva igazán a bennünk megfogalmazódott érzést.

A klipben a pontosan megfogalmazott parancsokból, AI által generált részeket bolondítottuk meg általunk felvett videókkal, amiket szintén átküldtünk a gépen, hogy kicsit megkavarja, színesítse és egységesítse a látottakat.

A végeredmény egy nagyon színes kavalkád lett, igazi “Nyár, szerelem, komfort”.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8618214703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum