RockStation

RockNuggets Vol101. / Ritual King - The Infinite Mirror (Ripple Music, 2023)

2023. október 30. - KoaX

a2215119616_10.jpg

Mostanában bírom a brit zenekarokat. Van bennük valami különleges, ami csak rájuk jellemző. Főleg a hangzás tekintetében, valahogy úgy csavarják az erősítőn a potikat, hogy attól lesz egy tipikus brit hangzás. Olyan ez, mint amit anno az Iron Maiden is elindított, amire aztán egy ifjú dobos, egy bizony Lars  felfigyelt, de ne kalandozzunk el. Itt van a Ritual King soron következő anyaga.

Ez a különleges hangzás, amiről beszéltem főleg a torzított gitárokon érződik, van bennük valami olyan, ami azokra a zenekarok jellemző, akik régen játszottak a nagy metal korszak előtt. Nekem mindig egy kimondott erősítő márka jut eszembe, amikor meghallom ezt a hangzást és ezer közül is felismerni, hogy ezek a zenekarok honnan származnak. A Ritual King triója nem ma kezdte és ez érződik is a játékukon, össze vannak szokva és olyan öt dalt pakolnak le az asztalra, amit élvezet hallgatni. Az anyagot nyitó Flow State akusztikus témájával már az első pillanattól kezdve megvettek maguknak a srácok. De azt is imádom, ahogy a Tethered című dalt felépítik témáról témára és egyáltalán nem válik unalmassá az utolsó előtti tétel, pedig majdnem tizenkét perc hosszúságú. Amúgy a dalok átlagosan ilyen hét perc körül mozognak, így tényleg elég az öt szerzemény összesen.  Végtelennek tűnhet az album, de mégsem végtelenül terhesnek a hallgató számára, hanem sokkal inkább izgalmasnak. Aki csípi az Eldert például, az biztos, hogy nem fog csalódni ebben a lemezben. Egyelőre csak előzetesként tudtok beletekinteni, hiszen az anyag november 17-én jelenik meg, de az előzetes is ínycsiklandozó! 

5kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7018242081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum