RockStation

Slipknot kisokos, nem csak kezdők számára

2023. november 16. - KoaX

sk1999.jpg

Az elmúlt időszakban a Slipknot rendszeresen borzolta a kedélyeket. Kezdődött azzal, hogy Craig Jones-tól megvált a zenekar, majd Clown maradt távol több koncerttől is, az utolsó dolog pedig, hogy megváltak a dobosuktól, Jay Weinbergtől. Gyakran hallani, hogy “ez már nem az eredeti Slipknot” Ebből kifolyólag összeszedtük nektek, hogy a zenekarban összesen hányan is fordultak meg a kezdetek óta!

Kezdjük is a tagok bemutatását, illetve azt, hogy mettől meddig voltak a zenekarban. Az első arcot, szerintem senkinek nem kell bemutatni.

Shawn "Clown" Crahan (1995 - ) A Slipknot egyik alapító tagja volt. A #6-ként ismert, a zenekar megalakulása óta a banda egyik ütőhangszerese, és kulcsszerepe volt a zenekar kreatív és vizuális döntéseiben, különösen a klipjeiben.

Paul Gray (1995-2010)

Paul Gray a Slipknot társalapítója és basszusgitárosa volt az együttes megalakulásától egészen 2010-ben bekövetkezett haláláig. #2 ként is ismerhettük, Gray-t, aki túladagolás miatt vesztette életet 2010-ben. Utoljára az All Hope Is Gone albumon hallhattuk a játékát. Hiánya meghatározó, hiszen Jordiosonnal, ők ketten feleltek a dalok nagyon nagy részéért. 

Joey Jordison (1995-2013)

Joey, szintén a zenekar társalapítója volt. Az első dobosa volt a zenekarnak, egészen 2013-ig, amikor váratlanul megváltak tőle, akárcsak 2023-ban Jay-től (ezek a hármas végződésű évek veszélyesek a dobosokra nézve). A dalok mellett, többek közt ő találta ki a ma is használt Slipknot nevet. Jordison 2021 júliusában, 46 évesen álmában hunyt el.

Anders Colsefni (1995-1997)

Hajlamosak vagyunk Corey Taylort a Slipknot eredeti énekeseként ismerni, de az Anders Colsefni volt, aki egyben egyben ütőhangszeres is volt a zenekarban. A banda első kiadványán hallhatjuk, a Mate. Feed. Kill. Repeat.-en. Corey 1997-es felbukkanása után először háttérvokálazott, de hamar rájött, hogy ez nem neki való és távozott a zenekarból. 

Josh Brainard (1995-1999)

Josh Brainard a Slipknot ritmusgitárosa volt 1995-től 1999-ig, és így játszott a csapat első két kiadványán. A selftitled albumon, amivel betört a köztudatba a zenekar, az egyetlen dal, amin nem ő játszik, hanem az utódja, egy bizonyos Jim Root, a Purity volt.

Donnie Steele (1995-1996, 2011-2014)

Donnie Steele volt a Slipknot szólógitárosa 1995-től 1996-ig. Nagyon kevés felvétel áll rendelkezésre Steele-vell és a zenekarral, így sokat nem tudunk róla. Steele 2011-ben, Paul Gray halála után turnézó zenészként tért vissza a Slipknothoz, immár basszusgitáron. Több éven át játszott velük, bár a színpadon általában nem lehetett látni, hátul maradt a névtelenség homályába burkolózva. Közreműködött a 2014-es 5: The Gray Chapter felvételein is, de később a basszusgitáros poszton Alessandro "V-Man" Venturella váltotta fel.

Craig Jones (1996-2023)

Craig Jones (#5) 1996-ban csatlakozott a Slipknothoz, és eredetileg Donnie Steele helyét kellett volna átvennie, de helyette ő lett a sampleresük és a billentyűsük. 2023-as távozásáig a Slipknot egyik legrégebbi tagja volt.

Mick Thomson (1996 - )

Mivel a Slipknot felbérelte Craig Jonest gitárosnak, de aztán ő lett a sampleresük, még mindig szükségük volt egy új szólógitárosra, így felvettek a másik Des Moines-i zenészt, Mick Thomsont (#7). Jelenleg ő a második legrégebbi tagja az együttesnek Clown után.

Corey Taylor (1997 - )

Corey Taylor (#8) a Stone Sour Des Moines-i rock együttes énekese volt, mielőtt 97-ben csatlakozott a Slipknothoz. Azért hozták be a Slipknotba, mert ahogy egyes források mondják, olyan énekest kerestek, aki dallamosabb énekben jobb,  mint Anders Colsefni.

Greg "Cuddles" Welts (1997-1998)

Greg Welts, az "Cuddles" néven ismert, '97 és '98 között az együttes egyik ütőhangszerese volt, Anders Colsefni közreműködésével. Arról volt ismert, hogy babamaszkot viselt a színpadon. 

Brandon Darner (1998)

Brandon Darner váltotta Cuddles-t '98-ban, de augusztusban csak egy fellépést játszott a bandával a nebraskai Omahában. Az eredeti "hazug maszkot" viselte, kiálló orral, amelyről a későbbi tag, Chris Fehn vált ismertté.


Sid Wilson
(1998 - )

Sid Wilson (#0) azután lett a Slipknot tagja, hogy összeveszett Clownnal az egyik koncertjük során, amit elment megnézni. Ezután lett a zenekar lemezlovasa.

Chris Fehn (1998-2019)

Chris Fehn (#3) 1998-ban csatlakozott, és egészen 2019-ig a bandában maradt, amikor bejelentették, hogy megválnak tőle. Azt a "hazug maszkot" viselte, amelyet Brandon Darner eredetileg viselt.

Jim Root (1999 - )

Jim Root (#4) a Stone Sourban Corey Taylorral, játszott együtt, így amikor a Slipknotnak új gitárosra volt szüksége Josh Brainard helyére, behozták őt. Azóta a csoport tagja. Az első felvétel amin a játékát hallhatjuk a Purity a Slipknot albumról. 

Jay Weinberg (2014-2023)

Miután 2013-ban szakított Joey Jordisonnal, a Slipknot felvette Jay Weinberget a megüresedett pozícióra. Kezdetben megpróbálták titokban tartani a személyazonosságát, ahogy korán az összes többi taggal is tették. Összesen három Slipknot albumon hallhatjuk a játékát. 

Alessandro 'V-Man' Venturella (2014 – )

Ahogy Jay Weinberggel tették, a Slipknot is rejtette Alessandro "V-Man" Venturella kilétét, amikor először csatlakozott a csapathoz az elhunyt basszusgitáros Paul Gray helyett. Azonban a tetoválásai hamar elárulták a személyazonosságát.

Michael „Tortilla Man” Pfaff (2019 – )

Chris Fehn kirúgása után a Slipknot bemutatta a 2019-es We Are Not Your Kind első kislemezének videóját, „Unsainted” címmel, és a rajongók észrevették, hogy egy új tag is szerepel a felvételen. A Slipknot csak 2022 elején erősítette meg személyazonosságát.

Mystery Member (2023)

Nem sokkal azután, hogy bejelentették Craig Jones távozását, a Slipknot új tagot talált a tüskés fejű úriember helyére. Kilétét még nem hozták nyilvánosságra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2918257033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum