RockStation

RockNuggets Vol113. - Intranced - Rogue Warrior (Szerzői kiadás, 2023)

2023. november 18. - sunthatneversets

a0304292212_10.jpg

Kissé megkésve, idén áprilisban – itt - írtunk az amerikai heavy metalos Intranced 2022-es bemutatkozó EP-jéről. Nagylemez azóta sem készült a kaliforniai csapat műhelyében, azonban júniusban befutott egy újabb EP, ezúttal két friss dallal.

A néhai Holy Grail frontjáról ismert James-Paul Luna köré szerveződött kvartett a tavalyi bemutatkozó anyagon hallottakhoz képest a nyári kislemezen árnyalatnyi változtatásokat eszközölt. A fő zenei hatások mintha a ’80-as évek elejéről az évtized közepére, második felére tevődtek volna át. A nyitó-címadó téma - konkrét párhuzamok nélkül - a Tony Martin énekes nevéhez köthető, a Dehumanizer lemez előtti Black Sabbath világát idézi, leginkább a The Eternal Idol és a Headless Cross időszakára lehet asszociálni. A dalt áthatja az ezekről jól ismert misztikus hangulat. A folytatásban érkező, részben spanyol nyelven íródott La Fuerza Negra pedig határozottan us power, melyről a speed metalos ízektől mentesített Savage Grace és társai ugrottak be.

A bemutatkozó anyag könnyebben adta magát, az idei tételek kevésbé fogósak, ami ebben az epikusabb zenei világban nem feltétlenül probléma. Remélem, hogy az Intranced nem áll rá a menetrendszerű EP-kiadás gyakorlatára! Ugyan még csak bő egy éve alakultak, de már csak a tagok múltja alapján is lemezérettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2518260007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum