RockStation

Öt év után a harmincadik - 2024-ben visszatér a Rockmaraton!

2023. november 27. - sunthatneversets

rm5.jpg

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi rendezvény, ami az előzetes információk szerint minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel, a Barba Negra szakmai támogatásával valósul meg, 2024. július 11 és 15 között Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten.

A 30. jubileumi Rockmaratont jövőre pontosan fél évtizede várja a közönség és a fesztivál csapata egyaránt. A 2019-es, teltházas rendezvény után a szervezők már-már euforikus hangulatban tervezték a több évtizedes munkát megkoronázó harmincadik évfordulót, azonban a pár hónap múlva berobbanó Covid, illetve a járvánnyal megérkező karantén időszaka minden erre vonatkozó elképzelést felülírt. És bár 2021-ben nagy sikert aratott a szintén a Rockmaraton csapata által szervezett, kizárólag magyar zenekarokat felvonultató Metal Factory, a körülmények egészen mostanáig nem tették lehetővé, hogy elérkezzen a régóta várt jubileum.

A Rockmaraton főszervezője, Varga-Csajkás Zoltán a következőket mondta az elmúlt évek, és a 2024-es rendezvény kapcsán:
„2019-ben egy olyan sikeres évet zártunk, beleértve a programot és a nézőszámot is, amit a harmincadik jubileummal szerettünk volna még inkább felülmúlni, viszont erre az elmúlt években több okból sem volt lehetőségünk. A Covid után bekövetkezett gazdasági változások és az infláció következtében ma már a korábbi költségvetés sokszorosát igényli, hogy egy hasonló, vagy akár nagyobb volumenű rendezvényt szervezzünk, mint a legutóbbi volt, ezt pedig egyedül nem tudtam volna vállalni. Ezért kellett, hogy találjunk egy olyan szövetségest, akinek a segítségével sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak meg előttünk gazdasági értelemben és kapcsolatok terén. A Barba Negra régóta napi szinten részese és aktív szereplője a hazai rock-metal színtérnek, sokat tesznek azért, hogy a műfaj életben maradjon. Régi a kapcsolat közöttünk, hiszen évek óta volt Barba Negra színpadunk, és az elmúlt években rendszeresen felmerült valamelyik fél részéről, hogy valamit kezdenünk kellene a Rockmaratonnal, így találtak egymásra ezek a gondolatok 2023 nyarán. Mindannyian láttuk az űrt, a hiányt, ami a kényszerszünet óta a helyünkön keletkezett a hazai fesztiválpiacon.”

rockmaraton_xxx_c_szakonyi_balazs.jpg

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a következőket mondta el a Rockmaratont visszatérését bejelentő sajtótájékoztatón:
„Azt gondolom, a Rockmaraton és a Barba Negra két olyan intézmény a maga területén, akik már külön-külön is beírták magukat a rock hazai történelemkönyvébe. Épp ezért nagyon örülök, hogy ők együtt elhozzák Dunaújvárosba, a műfaj egyik hazai fővárosába azt a fesztivált, amit rengetegen vártak az elmúlt években. Bíztunk abban, hogy előbb-utóbb ismét vendégül láthatjuk majd a Rockmaratont, ezért az elmúlt időszakban igyekeztünk fejleszteni a rendezvénynek otthont adó Szalki-szigetet, hogy olyan helyszínt biztosítsunk, ahol naponta sokezer látogató érezheti magát jól felhőtlenül. Az autó- és gyalogutak megújultak, új lámpákat telepítettünk, emellett számos más infrastruktúrát érintő fejlesztés is történt, és reméljük, ez még csak a kezdet. Nagy öröm számunkra, hogy a Rockmaraton 2024-ben visszatér a városunkba, és reméljük, egy igazi feltámadás tanúi lehetünk majd a következő években. Nagy szeretettel várjuk újra a közönséget és a fellépőket egyaránt.”

rm3.jpg

A 30. jubileumi Rockmaraton 2024. július 11 és 15 között lesz, tehát ugyanabban az időszakban, ahogy korábban megszokhattuk, a hazai kemény zenei színtér élvonalával, és minden korábbinál komolyabb nemzetközi fellépőgárdával, köztük igazi legendákkal a rock és metal stílus minden alműfajából. A fellépők bejelentése december első napjaitól indul, de néhány praktikus információt már most elárultak a szervezők:

„Annyi változás történt, hogy ezúttal nem július második hetének elején kezdünk, hanem csütörtöktől a rákövetkező hét elejéig tart majd a buli. A helyszín természetesen, ahogy 2015 óta mindig, Dunaújváros, a Szalki-sziget. A tervek szerint legalább 3 színpadunk lesz, de elképzelhető, hogy egy negyedik is helyet kap majd. A 30. jubileumi fesztivál fellépőit egyfajta rock és metal adventi naptárként december elejétől naponta jelentjük majd be a Rockmaraton felületein, és biztosak vagyunk abban, hogy minden nap sokan fognak örülni az aktuális „csomag” tartalmának. Továbbra is azok szeretnénk lenni, akik korábban voltunk: a legnagyobb hazai fesztivál, ami kifejezetten a rock és metal műfajokra fókuszál, és pontosan ehhez méltó programmal fogjuk megünnepelni ezt a régóta várt harmincadik évet.”

A fellépők bejelentése és a jegyértékesítés tehát december első napjaiban indul, hamarosan jövünk a további hírekkel. A friss információkért kövessétek a Rockmaraton online felületeit, ahol naponta értesülhettek az fesztivállal kapcsolatos aktualitásokról. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2718268357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum