RockStation

Hallgasd meg a Béton Brut bemutatkozó anyagát!

2023. december 18. - rockstation

beton_brut_4.jpgDecember 13-án megjelent a budapesti Béton Brut bemutatkozó kislemeze, a machine-à-habiter(fotó: Vass Nóra)

A zenekar 2022-ben alakult egy már nem létező (Worthless) és egy aktív (Arkas) banda tagjaiból: a dobok mögött Kocsis Csaba (Her Highness) ül, a basszusgitáros-énekes Grizner Tamás, a gitáros-énekes pedig Vékony Zsolt.

Zeneileg egyelőre kétarcú a produkció: egyszerre merít olyan emoviolence bandák örökségéből, mint az Orchid vagy az Ampere, és olyan post-metal zenekarokéból, mint a Neurosis, a Rosetta vagy az Isis. Ennek megfelelően az első dal (a machine for living in) egy velős és gyors zúzda, míg a második (tomorrow) epikusabb.

A banda egyébként laza koncepció mentén az építészetből merít ihletet (Zsolt ezirányú rajongásának köszönhetően), ami részben a vizuális körítésben is megjelenik. A béton brut francia kifejezés, a nyersbetonra utal, erről kapta nevét a brutalizmus nevű építészeti irányzat. A kislemez címe és az első dal a neves modernista építész, Le Corbusier azon tézisét vette alapul, miszerint a ház nem más, mint lakógép (machine-à-habiter / a machine for living in). A tomorrow ugyanakkor „hétköznapibb” témával foglalkozik: azokkal az emberekkel, akik szilárd meggyőződéssel hisznek a különféle összeesküvés-elméletekben.

A zenekar a két dalt a próbatermében vette fel Dobi Tibor (DawnSonic) segítségével, aki az utómunkálatokért (keverés-master) is felelt. A borítót és a videókat Vékony Zsolt készítette.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4218283103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum