RockStation

Maeotis: meghallgatható a teljes album!

2023. december 18. - rockstation

maeotis-talatos-alma-front-cover.jpgHosszú időt követően, november 21-én végre megjelent a Maeotis első nagylemeze, mely most végighallgatható a zenekar YouTube csatornáján.

A táltos álma album kilenc, eddig kiadatlan szerzeményt tartalmaz, melyek közül két dalhoz videoklip, kettőhöz  pedig szöveges videó is készült:

A Zúgó nyilak szövege annak a sorsdöntő ütközetnek az emlékét kívánja felidézni, melyet ma pozsonyi csataként ismerünk. 907 nyarán a Keleti Frank Birodalom főként bajor katonák alkotta serege indult meg a Magyar Fejedelemség ellen. Eleink nomád harcmodorukkal hatalmas csapást mértek a támadókra, a csatát követően pedig több mint 100 évig nem lépett nyugati irányból ellenséges sereg magyar területre.

Az Élő zsarátnok szövege egy történetet mesél el a kereszténység felvételét követő időkből, amikor az ősi hitet és szokásokat megtartó személyek üldözötté váltak. A dal egyben emléket szeretne állítani azoknak a táltosoknak, regösöknek és gyógyítóknak, akik áldozatul estek az erőszakos hittérítésnek. 

Tavaszünnep dal őseink téltemető ünnepélyéről szól, melynek bizonyos elemeit a néphagyomány is megőrizte. Ismereteink szerint a tavaszi nap-éj egyenlőség különös jelentőséggel bírt a nomád népek körében, és egyben az új év kezdetét is jelentette számukra. 

A Turulszív című tétel már korábban hallható volt a zenekar koncertjein, ám végleges formáját csak az utóbbi évek stúdiómunkái során nyerte el. A dal szövegét Herczeg Ferenc Pogányok című történelmi regénye ihlette. 

Az album Digi CD-n és korlátozott példányban kazettán is beszerezhető a zenekartól.

www.maeotis.hu

 maeotis-taltos-alma-digipack-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618283107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum