RockStation

Rémszarvas - Ezt rejti a 2022. novemberi Metalhead Box

2023. március 05. - theshattered

metalheadbox.jpgNem most volt Karácsony, de azért csak érdemes megemlékezni róla, mit raktak a Metalhead Box illetékesei az ünnep alkalmából a csomagba. A videó a 2022. novemberi kiadást dolgozza fel, benne rogyásig nehézfémmel.

Tovább

Albumsimogató: Soulfly - Soulfly (Roadrunner, 1998)

Magasan szárnyal a lelked

s.jpg

Max Cavalera neve kikerülhetetlen történet a metal zenében. Lehet, hogy ma már csak pislákol az egykor fényes csillag, de akkor sem mehetünk el mellette. Egy álmot váltott valóra a brazíliai semmiből, majd mindent hátrahagyva kitartott a szíve mellett és megcsinálta másodjára is. Mi lenne példaértékű, ha nem ez? Emlékezzünk meg a második nagy debütálásról, itt a Soulfly első lemeze!

Tovább

Bride Of Night - A Draconian volt énekesnőével adott ki dalt az Elvenking

elvenking2023.jpgÁprilis 28-án új nagylemezzel jelentkezik az Elvenking. A már tizenegyedik ilyen jellegű alkotását a zenekar a Reader Of The Runes – Rapture címre keresztelte, kétséget sem hagyva afelől, hogy a friss termés a 2019-es albumuk folytatása lesz. A lemezelőzetesek sorába, melyet a Rapture és a The Hanging Tree nyitott, most a Bride Of Night állt be, melynek érdekessége, hogy Heike Langhans, a Draconian volt énekesnője vendégszerepel benne.

Tovább

Angertea: Genocide? - Az első előfutár a májusban megjelenő új albumhoz

unnamed_20.jpgHét évvel a legutóbbi Angertea album, a Snakes in Blossom után idén májusban jön ki a zenekar hatodik nagylemeze, a Darkmind. A most bemutatásra került Genocide? az első nyilvánosságra hozott dal az új anyagról - ez jól jellemzi az album egészét, bár lesznek azért kevésbé súlyos tételek is a lemezen.

Tovább

Hat év után új albummal jelentkezik a Godflesh

godflesh2022.jpg

Visszatér a Godflesh! Justin K. Broadrick és csapata hat év lemezcsend után, június 9-én adja majd ki a Purge című alkotást, melynek egyik dalába, a Neroba már bele is lehet fülelni az énekes jóvoltából. A lemezcím nem véletlenül hasonlít az 1992-es Pure-ra, az ígéretek szerint a friss alkotás annak az anyagnak a koncepcióján alapul, egyfajta újraalkotott, frissített kiadásban.

Tovább

Nincs többé The Big Six. Project: Vengeance van!

projectvengeance.jpgMég egy fia daluk sem lett bemutatva, de az eredetileg The Big Six néven alakult, önmagukat deathcore fiúcsapatként aposztrofáló brigáddal kis túlzással már annyi dolog történt, mint más zenekarokkal az egész karrierjük alatt. Jelenleg egy tagcsere, egy kilépés és egy névváltoztatás a mérleg, ez utóbbi eredménye az lett, hogy most már Project: Vengeance néven kell majd keresni őket. Hogy talán már valami dal is jó lenne végre? Elvileg jövő szerdán az is jön!

Tovább

Sötét western thrillerben szerepel majd a Metallica frontembere

hetfield_movie.png

Bár a Metallica éppen új lemezének megjelenésével van éppen elfoglalva (ugye a 72 Seasons április 14-én érkezik), James Hetfieldnek állítólag újabb fimes szerepre is készülnie kell az Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile (itthon Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány címmel futott, a nyitókép ennek a forgatásáról van) után.

Tovább

Áprilisban érkezik Tim Lambesis projektjének első lemeze

born_through_fire.png

Born Through Fire néven hozott össze új projektet Tim Lambesis (As I Lay Dying) és Joey Alarcon (Wolves At The Gates). A csapat debütlemez kiadására a Seek & Strike kiadóhoz szerződött. Az album Purify And Refine címmel érkezik áprillis 7-én. Erről mutatunk alább egy dalt The Reckoning címmel.

Tovább

Kész a De La Tierra harmadik lemeze

Itt egy dal róla

de_la_tierra.jpgA dél-amerikai szupergrupp De La Tierra még tavaly év végén osztotta meg rajongóival a jó hírt, hogy érkezik a harmadik lemezük. Az Andreas Kisser (Sepultura), Andres Gimenez (A.N.I.M.A.L.), Alex Gonzalez (Maná) és Harold Hopkins (Puya) által alkotott dél-amerikai all-star válogatott azóta el is készült az albummal, aminek ugyan pontos megjelenési dátuma nincs, de új dal már van Depredadores címmel, ami alább meg is mutatunk.

Tovább

Új dalokkal érkezik a Cradle Of Filth koncertlemeze

cradle-of-filth-2023.pngÁprilis 28-án érkezik a Cradle Of Filth új koncertlemeze Trouble And Their Double Lives címmel, amely nem egy bizonyos koncert felvételét tartalmazza majd, hanem 2014 és 2019 között rögzítettek felvételeket. A lemez további érdekessége, hogy felkerül rá két friss stúdiódal is She Is A Fire és Demon Prince Regent címmel. Ezek közül az előbbit meg is tudjuk mutatni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum