RockStation

Új Black Sabbath gyűjtemény érkezik májusban, a Tony Martin-korszak lemezeivel

2024. március 23. - moravsky_vrabec

black-sabbath-1989.jpg

Január legelején már hírt adtunk róla, hogy idén egy újabb Black Sabbath box set lát napvilágot. Tony Iommi azt is elárulta, hogy a dobozban a Tony Martin énekessel készült nagylemezek sorakoznak majd, természetesen némi extrával gazdagítva.

A csomag május 31-én érkezik, a címe Anno Domini 1989-1995 lesz, és négylemezes CD, valamint vinyl formátumban is megjelenik. A Sabbath rajongói régóta várnak már erre, ugyanis a legendás zenekar ezen korszaka valahogy mindig kevesebb figyelmet kapott, ráadásul néhány akkori album sosem jelent meg bakeliten. Tony Martin viszonylag hosszú ideig, 1987-től 97-ig volt a Sabbath énekese, közte egy rövid szünettel. Ezalatt öt nagylemezt készítettek közösen, ebből négy szerepel majd a boxban. A legelső The Eternal Idol egy másik kiadónál jelent meg, ezért nem lehetett megoldani a szerepeltetését. 

blacksabbath_2024box.jpg

De nézzük is részletesen, mit kap a vásárló, ha beruház az Anno Domini 1989-1995 dobozkára: a Headless Cross, a Tyr és a Cross Purposes remaster változatát, valamint a Forbidden remixét, amit maga Tony Iommi készített. A bajuszos mester sosem volt igazán elégedett a Forbidden hangzásával, elmondása szerint az új mix végre úgy szólal meg, ahogyan egy Black Sabbath lemeztől elvárjuk. Aki a CD-s változatot viszi, további 3 bónuszdalt is kap, ezek eddig csak B-oldalakon, illetve japán kiadásokon jelentek meg. A 40-oldalas bookletben exkluzív fotókat és Hugh Gilmour kommentárját találjuk, de sokan örülnek majd a Headless Cross poszternek és turnéfüzetnek is. 

Habár az igazi csemegéket nem lőtték le előre, a kiadó legalább két előzetessel kedveskedik a türelmetleneknek. A Headless Cross és az Anno Mundi felfrissített változatát az alábbiakban hallgathatjátok meg. Amíg ezek szólnak a háttérben, már lehet is rendelni a csomagot, a kiadó honlapján a CD-s változat 60 dollár, a vinyl egy százas. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8918362073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum