RockStation

Megjelent a Dream Of Insomnia új dala, a Kreon

2024. június 15. - rockstation

d_o_i_foto_2.jpgKiadta a legújabb dalát a zúzós modern metalban utazó Dream Of Insomnia. A Kreon című dalhoz klip is készült, ezt és a nóta háttérinfóit az alábbiakban találjátok meg. A Kreon nem mellesleg a zenekar idén megjelenő nagylemezének nyitódala lesz, ennek megfelelően pedig meg is van a maga hangulata és lendülete!

"Június 10-én megjelent új dalunk "KREON" címmel, amelyhez klip is készült. Tavasszal sikerült bekerülnünk a Petőfi Nagylemez Program díjazottjai közé Brucker Bence mentorálása alá, aminek köszönhetően bele is fogtunk az "Emlékszilánk" című albumunk elkészítésébe. A „KREON” a készülő és idén megjelenő nagylemezünk nyitó száma.

A felvételek és a háttér-munkálatok Brucker Bence és Kökényes Dániel (AWS) támogatásával az Y Sound Stúdióban zajlottak. A kórus felvételekben Diószegi Kiki (Down for Whatever - Stray Heart Records) és Radó Éden (Tiansen) voltak segítségünkre. A videoklip elkészítésében Kiss Pete John-nal dolgoztunk együtt, a forgatáshoz pedig a Nightmare in Budapest biztosította a helyszínt.

A dal témája: A cím szimbolikus, amely Kreonra, a görög mitológiában szereplő zsarnok királyra utal. Vannak emberek, akik abban lelik örömüket, hogy másokat elnyomnak, kihasználnak a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Először elhitetik velük, hogy fontosak számukra, majd miután megkapták, amit akarnak, félresöprik vagy eltapossák őket. A mi dolgunk, hogy megtanuljuk kiszűrni ezeket az embereket az életünkből, ellenállni nekik, és nem beállni a sorba."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr218426781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum