RockStation

Gerilla videóklip egy elhagyatott fürdőben! - Megjelent a Third Planet új videója

2024. augusztus 14. - rockstation

thirdplanet001_foto_kovacs_peter_joel.jpgGerilla klipet forgatott a 2022-es A DAL-ból is ismert, idegen világokból inspirálódó magyar zenekar, a Third Planet.

A Lepencei Strandfürdő egykor Magyarország legnépszerűbb fürdője volt, az idő múlásával valami teljesen új jelenséget alkotott belőle a természet, az utca művészei kidíszítették, a srácok pedig új értelmet adtak neki, így vált számukra a szabadság szimbólumává, amit az a tény is csak erősít, hogy a klipforgatás egy gerilla akció volt.

“Átböngésztem a fél internetet helyszínek után kutatva, de valahogy semelyik nem fogott meg úgy igazán. Persze, hogy amikor teljesen másban voltam, akkor jött szembe velem egy cikk, ami a Lepencei Strandfürdő hányattatott sorsát vette végig a bezárásától napjainkig. Leesett az állam.” - emlékszik vissza Dani.

“Elérhetőséget nem találtunk, belépést tiltó táblát nem helyeztek ki, így ahelyett, hogy elengedtük volna, “beszöktünk”… ha a szabadságról szól a dalunk, nehogy már a vélt félelmeink tántorítsanak el attól, hogy itt forgassunk.” - teszi hozzá Kornél, a zenekar énekes frontembere.

“Durva belegondolni, hogy mennyire rizikósak es egyben izgik is ezek a low budget klipek. Nincs körülötted egy full profi stáb, mindent magadnak kell megoldanod. Hálásak lehetünk, hogy magunknak is meg tudjuk ezt valósítani.” - meséli Nes, a zenekar énekesnője.

“Amikor először beálltunk a boltívek alá és elénk tárult a Dunakanyar, mintha egy idegen világba csöppentünk volna. Tökéletes volt minden részlete, a “KÉNE IDE EGY BULI!!!” graffiti pedig csak hab volt a tortán.”  - emel ki egy részletet Szigeti Máté, a zenekar gitárosa.

A klipet a zenekar basszusgitárosa, Jakus Dániel rendezte, vágta és utómunkázta, felesége Jakus Lotti felelt a stylingért, az operatőr pedig ismét Kovács Péter Joel, gyerekkori barátjuk volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7918465919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum