RockStation

“A hiányod adta pokol is jobb hely annál a Mennyországnál, amiben benne se voltál soha” - Aurevoir. dal - és klippremier

2024. augusztus 18. - rockstation

aurevoir_6180_fejer_janos.JPGKomolyabb arcát mutatja meg a zsámbéki aurevoir. zenekar legújabb dalában és klipjében. A skate-punk életérzést adó pontnem és a klasszikus ‘oreós’ ízeket hozó Héjanász után itt a Menj című új dal, amit egy szakítás körüli gondolatok ihlettek.

A Menj legeslegelső zenei alapötletet még 2020-ban, a karantén alatt írtam a Raoul Wallenberg utca 4-ben, a szerelmem gyerekszobájában.  - árulja el Agócs Márton, énekes-frontember. - Némileg ironikus, hogy a dal pont a szakításunkról szól. Pontosabban arról, hogy „a hiányod adta pokol is jobb hely annál a Mennyországnál, amiben benne se voltál soha.”

Az ötlet aztán jó ideig a fiókba került, és csak három évvel később vette Marci újra elő, amikor a zenekar épp két másik dalt rögzített a SuperSize Recordingban. Ott született meg aztán a refrén szövege is, majd később Beke István ‘Bex’ is csatlakozott a dalszerzési és demozási folyamathoz. A Menj szó szerint évek alatt készült és ért, és órákkal a stúdiófelvétel előtt kapott végleges szerkezetet. A felvételek a SounDay Studioban készültek, Scheer Viktor ‘Max’ és Lee Olivér vezérletével, és természetesen a stúdió feje, agya, szeme, füle, mindene, a fáradhatatlan és csodálatos Vastag Gábor ‘Vasti’ is végig fogta a zenekar kezét.

A dalhoz készült videóban ezúttal nem tudott terepet kapni az aurevoir. klipekre jellemző fanyar humor és irónia. Ehhez a dühös és kétségbeesett dalhoz nem tudtak volna egy vicces(kedő) klipet elképzelni, és amúgy is érett már, hogy dal és klip vonalon is kísérletezzenek kicsit. A klipet Kriskó Gergő barátunk rendezte és Takátsy Fülöp – szintén legendás bűntársunk – vágta. - teszi hozzá Marci. Egy átmulatott estén Gergő mesélte ezt a klip ötletét, és megkérdeztem, hogy nem akarja-e megcsinálni velünk, mert az egyik új dalunkkal tök jól működne. És legnagyobb örömünkre igent mondott. Főszerepben Mayer Dorina és a zenekar. Innen is nagyon köszönjük a stábnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3018468089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum