RockStation

Hamarosan Győrbe látogat a Dirty Dogs!

2024. október 01. - theshattered

dirtydogs2024.jpgOktóber 19-én Győrött, a Bridge-ben lép fel a Dirty Dogs. A tatabányai zenekar a Falcon Rock Feszt 2024 keretein belül veszi majd be a deszkákat, a részleteket lentebb találjátok meg.

De hogy mit is kell tudni a Dirty Dogs-ról?

A zenekar négy főből áll, a műsorunk saját dalokból épül fel, feldogozásokat nem, vagy keveset játszunk. Két nagylemezünk jelent meg korábban és egy EP a 2023-as évben. Túl vagyunk több száz koncerten, akikkel eddig kapcsolatban álltunk vagy meghívtak a rendezvényükre, klubokba nem csalódtak bennünk. Lendületes Hard rock produkciót garantálunk és jó hangulatot.

A dalok Szrogh Attila riffjeire épülnek, a szövegekért Sáradi Tamás a felelős. A dalírásra leginkább jellemző az ösztönösség.

Weboldal: www.dirtydogsmusic.hu

Tagok:
Sáradi Tamás – ének
Szrogh Attila – Gitár
Heitekker Dávid – Basszusgitár
Szász Attila – Dobok

A Dirty Dogs zenekar egy ösztönös hard rock formáció, erőteljes, dallamos refrénekkel Tatabányáról. A zenekar 2008 júniusában alakult, az első demó 2009 januárjában már el is készült, 3 dalt tartalmazott és jó kritikákat kapott.

Az első nagylemez gyorsan követte 2009 januárjában „Kutyaként élsz” címmel. A lemezhez készült egy videóklip is a „Bánj velem úgy” című dalra. A lemezt ezután alaposan megturnéztattuk. Jobbnál jobb bulikra emlékezhetünk, több fesztiválon megfordultunk és neves zenekarok társaságában volt szerencsénk szántani a színpadot.

2011-ben „Fekete mámor” címmel megjelent a második nagylemez, új klip az „Itt van az idő” dalra. Míg az első korong szerzői kiadásban jelent meg ez a második már a Hammerworld gondozásában. Ezután turné, bulik és……a többire érthető okokból nem emlékszünk. 😊

Az énekes poszton egy rövid időre csere történt, készült egy kislemez „Félúton” címmel és aztán egy hosszabb szünet.

Néhány éve újra összehegesztettük a zenekart eredeti felállásban és hamar beindult a kreatív munka. 2023-ban jelent meg a „Nincs az az isten…” című kislemez. Rengeteg ötletünk és tervünk van még, úgyhogy a „munka” folytatódik és biztosak vagyunk benne, hogy még sok karcos hang fogja elhagyni a műhelyünket. 

A lemezről

- Hard rock lemez
- Megjelenés: 2023.05.05
- 5 saját szerzeményt tartalmaz, melyek összideje több, mint 25 perc.
- A felvételeket a keverést, borítótervezést és kivitelezést magunk készítettük.
- Digitális platformokon és lemez formában is megjelent, Spotifyon, YouTubeon elérhető.
- YouTubeon mind az öt dalhoz találhatóak szöveges videók.
- Kiadó: H Music lemezkiadó

A dalokról

A lemez szövegei egyfajta viszonyulást fejeznek ki a világhoz. Vissza-vissza térő szó, illetve elem az isten-mint, ahogy azt a lemez címe is mutatja-vagy valamiféle utalás a vallás irányába. Mint „angyal” vagy „ima”. Magam nem vagyok hívő ember és nem is a vallás megjelenítése a célja. Inkább arra szolgál, hogy kifejezze azt, hogy korábban az emberek legalább megpróbáltak felállítani egy erkölcsi és etikai normarendszert, -több, kevesebb sikerrel- de ma inkább azt látni mindenfelé a világban, hogy ez eltűnőben van. Én legalábbis így élem meg. Ma semmin sem ütközünk már meg, olyan szélesre tágították az emberek ingerküszöbét a rengeteg hazugsággal, aljassággal, szeméttel, ami ömlik a médiából, a politikából de akár a hétköznapokból is, hogy már semmi sem tud igazán felháborító lenni. Kulturális sivatagban szomjazunk.

Szembeszél

Kicsit kakukktojás dal, vidám Rock&Roll, egy kis visszaemlékezés az eddig eltelt életre. Mint mindenkiében az enyémben is volt jó is rossz is, de a szöveg lényege, hogy a legvégén úgyis csak a szépre fogunk emlékezni. Ami meg nem volt szép az majd addigra megszépül. 😊 Nincsenek benne konkrétumok, – mint általában a szövegeimben – így mindenki arra emlékszik, amire akar miközben hallgatja a dalt és garantálom, hogy mindenkinek eszébe fog jutni néhány jópofa emlék. 😊

Nincs az az isten…

Ez fejezi ki legjobban a szövegvilágot, nem véletlenül lett ez a lemez címe. Ez egy befejezetlen közmondás, amit azt gondolom mindenki be tud fejezni. Ennél a mondásnál jobban ma semmi nem fejezi ki a világ és az emberek lelki állapotát. Semmi nem számít igazán csak a pénz, anyagi javak, nem számít kin kell átgázolni érte. És közben a legtöbb ember úgy érzi, hogy kizsákmányolják, hajtják, mint az öszvért, ezért ő maga is ilyenné válik. Ez egyfajta ösztönös önvédelmi reakció.

Minden eladó

Hasonló a tartalom, mint a Nincs az az isten esetében. Itt az van kidomborítva, hogy az emberek mit képesek megtenni pénzért, pozícióért…. Akármiért, amit akarnak. Közben kiüresednek, boldogtalanok lesznek és nem képesek odafigyelni egy másik emberre, még akkor sem ha szeretik azt.

Lassú vér

A másnaposságról szóló dal. Könnyű volt megírni, van számtalan emlékem a témában 😊. Amikor az ember csak fekszik és arra gondol, hogy ilyen világba minek kellett felkelni 😊

Olcsó az élet

Az emberiségbe vetett nulla hit. Egy jövőbe tekintő dal. Ne legyen igazam!!!! Csak körül kell nézni manapság a világban és nehéz elhinni, hogy lehet ennek jó vége. Az emberi faj semmiből sem tanul, elpusztítja önmagát és magával ránt még számtalan csodálatos dolgot erről a bolygóról. Számomra felfoghatatlan – és valószínűleg az is marad – hogyha ennyi nagyszerű dolgot is létre tudunk hozni, hogy lehetünk ilyen kártékonyak.

falcon_plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7818598558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum