RockStation

Képregénnyel együtt érkezett a Cadaveres De Tortugas jubileumi anyaga

2024. október 08. - sunthatneversets

cdt-vs-lp_cover.jpg

A napokban megjelent a CDT zenekar ötödik nagylemezének húsz éves jubileumára készült exkluzív, limitált vinyl anyaga. A Versus mellé elkészült egy kèpregény is, ami szorosan köthető hozzá. A lemez megjelenése körüli időszak elevenedik meg többek között, amit egy akkori - húsz éves - koncertanyag zár le. Ez a CD az újság melléklete kilenc Cadaveres De Tortugas nótával.

Cadaveres De Tortugas - Budapest/PECSA 2004. ( a Tankcsapda vendégeként )

1. Intro
2. ManGod
3. Castaway
4. Last Warning
5. Lie is it’s Name
6. What We Want
7. Syco I
8. Diablo De Luxe
9. Two Times
10. Password : Showdown

Az anyagok megrendelhetőek a korábbi újra kiadások mellett a www.cdtmusic.hu oldalról. A megjelenések kapcsán október 8-ára szerveznek egy közönségtalálkozót is

A képregényről részletesebben:

Az 54. Fővárosi Képregénybörzén megjelent a Cadaveres De Tortugas zenekarhoz köthető első képregény.
A kiadványt a Master-Lab Comics gondozza. Közel öt hónap munka eredménye ez a 36 oldalas füzetke. Mester Csaba rajzain keresztül betekintést kapunk a ‘90-es évek underground zenei világába. Egy kis vidéki metal banda kalandjai elevenednek meg, amit igyekeztem izgalmasan megírni. Labi (Laboncz Attila) pedig keretbe foglalta és helyére illesztett minden apró részletet, párbeszédet.

Hármunk metszéspontja a közös zenekari élmények, találkozások. Szerettem volna ha ők is bekerülnek ebbe a storyba, igy lett az történet kiindulása 1991-ben egy Bedlam koncert még Csabával, ami meghatározó élményként hatott rám a későbbiekben. Itt már említésre kerülnek több más emberrel együtt zenészek, ismerősök, barátok és olyanok is, akik már nincsenek közöttünk. Szerettem volna nekik is emléket állítani ilyen formában. Sotár és Lőrke (AMD) , Thorday Ákos (Unicum States) Lénárd Laci (Hammer) Lemmy , Cliff Burton és természetesen Zsombi is helyet kaptak sok-sok barátunk és a zenésztársak ( ugye Labi, akkor mint Replika tag és pl a Slang zenekar) mellett, akikkel meghatározó időszakot tölthettünk együtt, meghatározó helyszíneken. (Sa-Rock kocsma, Káosz Lemezbolt ( Fehérvár ) , TMC Klub - Somogyi Petivel vagy a Visions Tattoo - Tetováló Stúdió - Golddal )

Érzékeltetve a koncertezés nehézségeit, izgalmait, folyamatos kalandokba keveredik lelkes kis csapatunk SOD-vel (a legendás banda után elnevezve) , aki egy zombi SS katona. Hogy ő mit is keres itt valójában és hogy került ide? Ez kiderül a képregény legelején a történetből. Aztán feltűnik a Slayer zenekar Jeff Hannemannal vagy váratlanul Acélos Balázs is. Minden megtörténhetett akkor és sokminden meg is történt, de nem minden természetesen, ami most itt nyomtatásba került. Néha elrugaszkodtam a valóságtól, de sosem voltak távoli határok a valótlantól ugye? Akkor sem.

Aztán idővel eljutunk 2004-ig a Versus lemezünk megjelenése évéig, hiszen ehhez a jubileumi kiadványhoz kapcsolódik szorosan a rajzos gyűjteményünk. Tanúi lehetünk a lemez születésének, ami az akkori HSB falai között zajlott Hidasi Barnával, Regenye Zolival és Max-szal. Rájuk is emlékezünk az oldalakon. Aztán feltűnnek a Tankcsapdás srácok is, ugyanúgy , mint annak idején, Mazsival, aztán a történet legvégén a PECSA-ban találjuk magunkat. Ezen a legendás helyszínen akkor (2004. decemberében) felvétel is készült arról a bizonyos CDT buliról, amit szintén megörökítettek Csaba vidám rajzai. Ez a 9 dalos koncertfelvétel - Hidasi Barna és Varga Zoli zseniális utómunkájának köszönhetően - szépen lezárja a történetet, ami az újság melléklete lett végül. Minden pillanata megidézi az akkori CDT vad és zabolátlan jellegét. A koncert a hangulatával, dalaival pedig lenyomata egy nagyon fontos korszakunknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2218703408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum