RockStation

Master-Lab Comics - Brant Bjork Trio – Desert Revival (2024/18.)

2024. október 21. - rattlehead18

461481144_506497612264174_4731522051270909505_n.jpg

A Master-Lab Comics az egyik legnagyobb dobása után – pontosabban azzal párhuzamosan, a legutóbbi fővárosi képregénybörzéhez időzítve – egy újabb nemzetközi tematikájú füzettel jelentkezett. A 18. sorszámú képregény elsősorban nem a hazai piacra készült, bár a magyar stoner rockerek is kockázatmentesen rárepülhetnek.

Az angol nyelvű, a sorozat hagyományaihoz a White Stripes-kaland után formailag is visszatérő fekete-fehér füzetben most kevesebb a fikció, mint a tényanyag. Brant Bjork ugyebár maga az originális stoner rocker. A Kyuss alapító-dobosa tizenévesen kezdte a muzsikálást, és a torzonborz figura a sivatagi rock banda kimúlása után három évtizeddel is aktív. Közben megjárta a Fu Manchu-t, Duna Records néven kiadót alapított, átmenetileg felélesztette a Kyuss-t, manapság pedig tét nélkül muzsikál a haverjaival, akár Stöner, akár Brant Bjork Trio név alatt, illetve éli a sivatagi rockerek mindennapjait.

A Brant Bjork Trio – Desert Revival az ő története. Egy képregényes keretet kapott önéletrajz, alkalmasint a valóságtól elrugaszkodva, de mégis aköré építkezve. A korai zenei hatások, a támogató szülői háttér, az első dobfelszerelés, a sivatagi generátor-bulik és a gördeszkázás mellett természetesen szó esik a Kyuss-ról, sőt a zenekar feloszlatásának okáról is kapunk egy magyarázatot.

461579574_506507352263200_6311438535510311498_n.jpg

Majd bejön a spirituális szál, és annak nyomán a történet íve is megkapja a maga csavarját. Némi animizmus segédletével össze is áll a borítón szereplő trió, majd a tőle szokatlan szerepben feltűnő régi zenésztárs, Nick Olivieri még belekontárkodik a sztoriba, mely lassan körbeér, visszatérve a kezdeti zenei hatásokhoz, néhány rajz erejéig megelevenítve a ’60-as évek második felének pszichedelikus zenéit.

Az ütős (manapság énekes/gitáros) és a Master-Lab Comics csapata közötti paktum még az A38-as hajón köttetett, a trió pedig olyannyira beállt a kiadvány háta mögé, hogy a távol-keleti turnéjukat is a Mester Csaba által jegyzett borítóképpel promózták. A füzet egyelőre csak angol nyelven jelent meg, de a nyelvezete alapján egy kezdő angolos magyar stoner rocker is bátran beruházhat a rövid, fantázia-szülte memoárra. A rendelés pedig a megszokott masterlabcomics@gmail.com címen keresztül lehetséges.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7418709892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum