RockStation

Placebóra váltott - Premieren a Free Houdini! új dala és videója

2024. október 28. - sunthatneversets

_free_houdini_fotos_bande_csaba.jpgA Free Houdini! dallamos, gitárcentrikus zenéjének stílusára erősen hatottak a pécsi alterral átitatott egyetemi éveik. A magyar szövegek legtöbbször hangulatokat, életképeket írnak le, esetenként a végső nagy igazságot keresik, vagy éppen az emberiségből való kiábrándultságot boncolgatják.

Így van ez a megjelent legfrissebb dalban is, ezúttal az online tér került a fókuszba. Sokan úgy élik a mindennapjaikat, hogy szinte csak az online felületeken léteznek és már el is hiszik hogy ott találják a fontos és valódi értékeket. De ez csak placebó. Amilyen gyorsan a közösségi média felkap témákat, csoportokat vagy embereket, olyan gyorsan el is felejti őket, közben tűrniük kell az arc és következmények nélküli mérhetetlen véleménynyilvánítást.

A dalhoz Rivasz Gergő készített animált videót, ami kiválóan alátámasztja a szöveg hangulatát.

“A dal címe már a dal kezdeti fázisában megvolt, máskor ezeket a munkacímeket nem szoktuk megtartani, most viszont ötletet adott a szöveghez. A dal maga is egy kicsit eltér a tőlünk megszokottól, szándékosan vittünk bele darkos indie pop jegyeket, kicsit a táncolhatóság jegyében is. Gergővel legutóbb az Univerzum című dalunk készítésekor dolgoztunk együtt, ezúttal is elég volt néhány instrukció és már hozta is az általunk is elképzelt hangulatot, a dal végén ráadásul egy kis csavarral is meglepett minket.”

A zenekar november 5-én jelenteti meg legújabb hat dalos EP-jét Zéró naivitás címmel, november 8-án pedig be is mutatják az AlterON minifesztiválon az S8-ban Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2518716690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum