RockStation

Albumsimogató: HAW - Soundtrack Of Our Friendship (2014)

Húz, mint a csőrös kamion

2024. március 31. - KoaX

a2220241309_10.jpg

Az albumsimogatók többsége azért úgy néz ki, hogy mielőtt neki ülnék a cikknek, előtte jó párszor meghallgatom, felidézem az albumot. Most ez marhára nem így alakult, sőt a cikk végéig az albumot sem indítottam el, mert minden jött magától. Hiszen egy olyan lemez tizedik születésnapját ünnepeljük, ami annyira része volt az életemnek, minthogy reggel megmosakszom. De mi az, hogy volt? Még most is az egyik legjobb magyar lemeznek tartom a Soundtrack Of Our Friendshipet a Haw előadásában.

Tovább

Saoirse címen megérkezett a Rotting Christ második lemezelőzetese

rc2024.jpgMájus 24-én fog megjelenni a Rotting Christ új albuma, a Pro Xristou. A lemezről a Saoirse képében már a második előzetes szám vándorolt ki. Az előzőleg kiadott Like Father, Like Son-nal ellentétben itt hivatalos videó nincs, viszont jár helyette egy jól megszerkesztett dalszöveges filmecske. Íme!

Tovább

Változások az Anthrax koncertjein

434197966_945575356932150_6221891513312069829_n.jpg

Az Anthrax bejelentette, hogy, Frank Bellót a közelgő turnéján, Dan Lilker helyettesíti. Az alapító basszusgitáros 1984-ben állt utoljára színpadon a zenekarral. Lilker elmondása szerint nagyon izgatott, hogy milyen lesz újra az Anthrax-szel játszani, és nagyon várja már a bulikat. Hogy Bello milyen személyes okok miatt marad távol a turnétól, azt nem tudni pontosan, de a nyilatkozatában azt mondta, hogy amúgy minden rendben van körülötte.

Tovább

Inner Axis - Midnight Forces (Fastball Music – BOB Media, 2024)

Európai melodikus heavy metal, nagykanállal

a0273888441_10.jpg

A 2010-es évek elején szökkent szárba, majd néhány éven belül külön, de mégis nevesítetlen alirányzattá vált a heavy metal azon oldalhajtása, melynek képviselői tudatosan csinálnak magukból viccet, poént vagy egyenesen giccset. Az irányzat képviselőit és a tekintélyes számú rajongótábort nem áll szándékomban azzal sértegetni, hogy példákként konkrét neveket emlegessek. A többség bizonyára akár anélkül is tud említeni néhány maszkos, kardozós-kalapácsos, szuperhősös csapatot, hogy bármelyik formáció ténykedését figyelemmel kísérné.

Tovább

Hallgasd meg a Perfect Circle, a Primus és a Puscifer közös EP-jét!

sessanta-eppp-cover.pngNemrég adtunk hírt róla, hogy Maynard James Keenan 60. szülinapját megünneplendő, közös split EP-t ad ki az A Perfect Circle, a Primus és a Puscifer. A három zenekar ráadásul közös turnéra is indul, ahol ezek a dalok is elhangzanak majd. A Sessanta E.P.P.P. elnevezésű anyagon az A Perfect Circle "Kindred", a Puscifer "No Angel" és a Primus "Pablo's Hippos" című dala hallható és alább jól meg is mutatjuk őket. Érdekesség, hogy a Tool énekese mindhárom dalban társszerző.

Tovább

U.D.O. | Tailgunner @ Barba Negra, 2024. március 27.

Udo, a zúzó

kepek-100.jpgUdo papa újbóli magyarországi látogatása ismét a fémzene ünnepe volt. Az apró teuton legenda megint megmutatta, ki az ász, ráadásul ismét egy tök jó fiatal csapatot hozott bemelegítésnek. Nehézfémmel telítődött a Barba Negra légköre, mégis két pofára falra a közönség. De hogy is volt ez?

Tovább

Visszatérnek a stoner legendák

fu_manchu_hajo_2018.jpg

A Fu Manchu a semmiből jelentette be, hogy JÚNIUS 14-én új albummal rukkolnak elő. A zenekar az új The Return Of Tomorrow albummal hat éves csendjét töri meg, Hands Of The Zodiac címmel pedig itt az első dal a lemezről. A zenekar nyomat egy európai turnét is, amiből sajnos a magyar rajongók kimaradnak... Hozzánk legközelebb október 15-én, Bécsben lesz elcsíphető a zenekar.

Tovább

Budapesten koncertezik októberben a Septicflesh

fs4jd30xwaa7ofd.jpg

Végre teljes hosszúságú koncerten is bemutatja Budapesten Modern Primitive című nagylemezét a Septicflesh. A ’90-es évek elején alakult görög csapat kitartó munkával dolgozta be magát a monumentális, komplex death metal zenekarok élvonalába, így az említett stúdiólemez már a Nuclear Blastnál jelent meg 2022-ben. Abban az évben ugyan már jártak Magyarországon a Hypocrisy vendégeként, de headliner turnén most térnek csak vissza: a német Equilibrium és az Oceans, illetve a görög Scar of the Sun társaságában játszanak október 24-én az Analog Music Hallban. További infók ITT.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum