RockStation

Albumsimogató: Sepultura - Roorback (SPV, 2003)

Hagyd magad mögött a Cavalera-érát!

2023. június 04. - KoaX

se.jpg

A Sepultura körül mindig izzik a levegő. Max vagy Derrick? Az old school dalok vagy az újak a jobbak? Legyen reunion vagy sem? Van-e létjogosultsága a zenekarnak a Cavalera fivérek nélkül? Amúgy is mi a jobb? A Sepu vagy a Soulfly az? Andreas tényleg akkora szemét? Derrick amúgy is mit keres itt? Na, ezeket mi mind félre rakjuk szépen és megemlékezünk a harmadik albumról, ami az "új" frontemberrel készült. Itt a Roorback!

Tovább

Megkezdte az új turnéját a Guns N' Roses, igen erős műsorra számíthatunk Budapesten

guns_n_roses_2018.jpgBelefogott az idei kanyarjába a Guns N' Roses. A 2023-es világturné Abu Dhabiban vette kezdetét, ahol a szokásosan igen hosszú és átfogó műsorba ezúttal rengedet érdekességet, így több régen játszott nótát pakoltak be, így megtömve a harminckét tételes szettet. Hogy ezekből mennyi és hogyan marad bent a július 19-i budapesti bálra, természtesen egyelőre nem tudni, viszont az biztos, hogy a Puskás Arénában az előzenekarok a The Pretenders és a Phil Campbell And The Bastard Sons lesz.

Tovább

Friss dallal jelentkezett a Lacuna Coil: itt a Never Dawn

lc2022.pngBemutatta a legújabb szerzeményét a Lacuna Coil. Az olaszok a Never Dawn címet adták a közel ötperces, gyilkos riffeket és perce a Lacunára jellemző mega dallamokat felsorakoztató cuccosnak, melyet az alábbiakban hallgathattok meg. A dal nem mellesleg a Zombicide címet kapott, egyelőre még csak Kickstarter-projekt szinten mozgó videójátéknak a zenéjeként is ismerős lehet a szemfüleseknek, de ha bármi okból kimaradt volna, itt van maga a nóta!

Tovább

Ilyen volt a Biohazard vissztérő koncertje

unnamed_81.jpgHivatalos videós összefoglalót készített a klasszikus felállásának tizenkét év szünet után adott visszatérő koncertjéről a Biohazard. A hamarosan Magyarországra látogató hardcore legendák azon a fellépésen egy igen combos, tizenöt dalos szettel készültek a nagyérdeműnek, melynek igen nagy szelete jó eséllyel nálunk is előkerül majd.

Tovább

Ezek lesznek az első külföldi koncertek a Dürer Kert új Nagytermében

1.pngHosszas várakozás után végre birtokba veheti a közönség és a zenekarok a Dürer Kert Nagytermét! A zenerajongóknak a Live Nation már a nyitás utáni első héten olyan nemzetközi előadókat szállít, mint az Anti-Flag és a Less Than Jake, valamint a Voivod és a Crowbar, de a közeljövőben a megújult Nagyteremben lép fel a Son Lux és a Brujeria is.

Tovább

AmEN! - Hivatalosan is megjelent a Bring Me The Horizon tegnap este bemutatott friss dala

bringmethehorizon2023_84_eredmeny.jpgNem megszokott módon új dallal kezdte a csütörtök esti buliját a Bring Me The Horizon. Az AmEN! ennek megfelelően talán kicsit idegennek hatott a közönség számára, de hogy jobban meg lehessen emészteni a dolgot, itt a nóta hivatalos verziója, melyben egy csomó vendég tette tiszteletét, név szerint Lil Uzi Vert, Daryl Palumbo és a Glassjaw legénysége.

Tovább

Klip érkezett a Staindtől, itt a Lowest In Me és a videója

staind-2021-steve-thrasher.jpgHosszú kihagyás, egész pontosan tizenkét év szünet után új lemez érkezik a Staindtől. A 2019-ben újra aktívvá vált csapat a Confessions Of The Fallen legújabb előzetes klipjeként a korábban már megmutatott Lowest In Me-t emelte újra ki, ezt az alábbiakban találjátok meg. A lemez valamikor szeptemberben jelenik majd meg.

Tovább

Két friss számot villantott a Code Orange

code-orange-2023-20230601035018.jpgNem egy, hanem egyenesen két új nóta jött a Code Orange oroszlánbarlangjából, a leszállított dalok a Grooming My Replacement és a The Game lettek. Hogy aztán a friss termés mikor, milyen formában jelenik meg fizikai kiadásban, egyelőre nem jelentették be, viszont addig is minden online felületen szabadon csemegézhetők lettek.

Tovább

Bring Me The Horizon | Spiritbox @ Budapest SportAréna, 2023.06.01.

Tűz, (szün), tűz

bringmethehorizon2023_36_eredmeny.jpg

Komoly este volt ez! Igen komoly. Sokan már régóta vártunk erre és nem csak azért, mert önálló koncerten utoljára 2011-ben lehetett itthon látni a Bring Me The Horizont. Akkor még teljesen más volt ez a csapat, egy kis klubzenekar volt deathcore témákkal, most meg már egy igazi, arénákba való, elektro, pop és modern metal ízeket is felvonultató nagyágyú, slágerességet és zúzást sem mellőző muzsikával. Sokkal inkább azért vártuk már nagyon ezt a bulit, mert a járványügyi biszbaszok miatt úgy lett oda-vissza pakolgatva, mintha nem lenne holnap. De most végre eljöttek hozzánk a srácok és ott voltunk mi is, a szép számú közönség.

Tovább

JAAW – Supercluster (Svart Records, 2023)

Zajkeltésből jeles

album_cover_12_10_1.jpg

Amikor a legújabb Therapy? lemez megjelenése kapcsán volt szerencsém Andy Cairnsszel beszélgetni, az interjú során érintettük egyéb zenei projektjeit is. Ekkor került számomra fel a térképre a JAAW nevű formáció, aminek ő is tagja. Az akkor még készülő Supercluster című albumról a Riot szám már elérhető volt, így előzetesen kaptam némi ízelítőt arról, hogy mire is számíthatok a május 26-án megjelenő anyaggal kapcsolatban. Annyi biztos volt, hogy nem egy hétköznapi fémipari muzsikát fogunk kapni. Erre a feltételezésre a zene mellett a tagok meglehetősen változatos zenei háttere is alapot adott.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum