RockStation

Így tolta a Gojira a párizsi Olimpia megnyitóján

2024. július 26. - KoaX

gojira-paris.pngLemaradtál róla, hogy hogyan is játszott a Gojira a 2024-es Olimpia megnyitóján Marina Viotti operaénekesnővel? Hiba! Nagyon nagy hiba, hiszen a zenekar eléggé látványos előadást nyomatott, miközben a sportolók a Szajnán vonultak a hajóikon. De semmi probléma, hiszem most megnézheted utólag. Mondanánk, hogy metal történelmi esemény, de ez nem igaz, hiszen ez annál több! Ez TÖRTÉNELMI esemény volt, hogy egy metal zenekar játszott egy olimpiai megnyitón.

Tovább

Negyven évet ünnepel Budapesten a Mayhem

mayhem2021_1.jpgJó kis bulinak néz elébe az, aki szeptember 4-én ellátogat a Barba Negra nagyszínpadához. Miért is? Mert aznap a Mayhem húzza majd a talpalávalót! A legendák a karrerjük negyven éves fennállását ünneplő szettel fogják majd rendberakni a nagyérdeműt, szóval a megjelenés több, mint kötelező. A koncert Facebook eseménye ITT található, a jegyeket ITT tudjátok beszerezni.

Into the Void - Bölcsőtől a Black Sabbathig és bőven tovább

Te mekkora Sabbath rajongó vagy?

10958819_5.jpg

Geezer Butler neve kitörölhetetlen a metal zene történelméből. Ezen kár is lenne vitatkozni, hiszen a Black Sabbath maga a metal zene ősatyja.  Az a négy angol srác olyat művelt, amivel megváltoztatták a világot. A négy srácból kettőnek már olvashattuk a nézőpontját az egész történetről. Most azonban a ritmusszekció egyik fele köszön be, hogy ő is elmondja milyen is volt az élete, az életük.

Tovább

Daily Thompson Chuparosa (Noisolution, 2024)

Grunge Németországból

430774906_909652347828261_8839277050931109456_n.jpg

A grunge műfaj és Seattle városa közé hajlamosak vagyunk kitenni az egyenlőségjelet. Az irányzat és a város neve a ’90-es évek elején kétségtelenül elválaszthatatlannak tűnt egymástól. A hullám egyesek szerint egy halálesettel (Andy Wood) kezdődött, és egy másikkal (Kurt Cobain) ért véget. Ha a végpontok tekintetében lehet is vitatkozni, abban a tekintetben viszont nem igazán érdemes ölre menni, hogy a grunge aranykora nagyjából a két tragikus esemény közé tehető.

Tovább

Furcsa zajok, komplex zenék a Mátra erdejében

Augusztus 15-19-ig jubileumi programmal vár a Fekete Zaj a Sástó partján!

feketezaj24.jpg

Pár hét múlva már a Mátra idilli környezetében, a Sástó partján barangolva élvezhetjük az underground zenék rejtelmeit, ahol a legfurcsábbtól a legkülönlegesebbig, valamint a legsötétebbtől a legvidámabb zenékig bármi fellelhető, műfaji határokat összemosva, kötöttségek nélkül. Az idén 15 éves fesztivál a jubileumra való tekintettel meghosszabbított, 5 napos programmal várja a zajongani vágyókat. De mindezek előtt még egy utolsó nagy bemelegítésre is invitálnak mindenkit, július 25-én a Warmupon a Dürer Kertben.

Tovább

A Gojira is fellép az Olimpia megnyitóján

0gojira2022_18_eredmeny.jpg

Azt már régebb óta tudni lehet, hogy a hivatalosan ma kezdődő párizsi Olimpia megnyitóján olyan sztárok lépnek fel, mint Céline Dion vagy Lady Gaga. Rockzenei szempontból viszont relevánsabb, hogy a megnyitón ott lesz kedvenc francia zenekarunk a Gojira is, akik Marina Viotti operaénekesnővel közösen lépnek fel. Titkon reménykedünk a The Art Of Dying operaverziójában, de biztosan valami konszolidáltabb előadás lesz majd.

Érkezik Jerry Cantrell új szólóalbuma

451777346_1047284080090690_6761973844276667550_n.jpgNoha, az Alice In Chains már hat éve nem adott ki új albumot, Jerry Cantrell a zenekar fő dalszerző-énekese most ismét szóló albummal jelentkezik. A legutolsó Brighten című albuma három éve jelent meg, hamarosan pedig érkezik az I Want Blood, amiről az első dalt már meg is hallgathatjuk Vilified címmel. Az album érdekessége, hogy a Metallica basszusgitáros, Robert Trujillo ismét Cantrell oldalán játszik, a dobok mögött pedig Gil Sharone lesz látható, hallható. Az új lemezen összesen kilenc tétel lesz hallható.

Tovább

14 év után visszatér hozzánk a Deströyer 666!

317415354_704278331065026_8758245165905561479_n.jpg

A legendás ausztrál Deströyer 666 egy exkluzív koncert keretében fogja berúgni a Dürer ajtaját augusztus 24-én! A K.K. Warslut vezette csapat legutóbb 2010-ben járt Magyarországon, így a hazai rajongók már igazán ki lehettek éhezve a farkashordára. Legutóbbi albumuk 2 évvel ezelőtt jelent meg Never Surrender címmel, ami egy igazi szónikus pusztítás, a szó legjobb értelmében! Ha szereted a black/thrasht, ez a koncert kihagyhatatlan!

Tovább

Egy hét sincs már hátra a Converge koncertjéig

converge-2018.jpgAugusztus 1-én tíz év kihagyás után végre visszatér Magyarországra a Converge. Jacob Bannonék a vendégzenekarokkal sem spóroltak sem mennyiségben, sem minőségben, ugyanis a Toxic Holocaust, a Cancer Bats és a Take Offense is látható, hallható lesz aznap este a Dürer Kert deszkáin. A koncert Facebook eseménye ITT található, a jegyeket IDE KATTINTVA tudjátok bezsebelni.

Itt a mai második Ghost-videó!

448883012_897060609128908_5684175482264664559_n.jpg

Tobias Forge nem unatkozik azután sem, hogy Papa Emeritus IV elhunyt. Noha még nincs semmi hír az utódról, a Ghost nem rég jelentkezett egy lélegzetállító koncertfilmmel, amiről amúgy ITT mi is írtunk. A filmhez természetesen dukált egy új dal is a The Future Is A Foreign Land képében, amit már korábban megismertünk. Most ez a nóta kapott egy animált, rajzfilmes történetet, akárcsak reggel a Mary On A Cross. Folytassuk együtt Papa Nihil kalandjait!

Tovább

OU – 蘇醒 II: Frailty (Inside Out, 2024)

Minden szinten rendhagyó

a3392043673_16.jpgHa 2024-ben egy lemezről kijelentjük, hogy valóban progresszív, az az esetek többségében inkább óvatosságra inti a hallgatót, mintsem arra, hogy bátran közelítsen az adott kiadványhoz. Az elmúlt két-két és fél évtized progresszív zenei felhozatalának érdeme, hogy a sokszor öncélú kísérletezés oltárán egyes előadók magukat a dalokat áldozták fel. Az európai füleknek finoman szólva is szokatlan nevet viselő OU zenéje épp annyira rendhagyó, mint a formáció elnevezése.

Tovább

Rajzfilmes videóval jelentkezett a Ghost

ghost.JPG

Az este folyamán jön egy új Ghost klip, amit a legújabb dalához készített a zenekar, a The Future Is A Foreign Land-hez. Azonban a zenekar nem volt rest, a Rite Here Rite Now filmben látható videót is megosztják most velünk, amit a Mary On A Cross című dalhoz készítettek. Nézzük meg együtt Papa Nihilt, hogy 1969-ben, hogy an hódította meg, Mary-t. Vagy mégsem?  Este pedig érkezik a folytatás!

Tovább

Élni akartam, visszamenni dolgozni, ez hajtott előre

Interjú a Baroness főnökével, John Baizley-vel

unnamed_2024-07-24t160121_338.jpgBékésen állsz a cipőboltban, amikor befut a telefon, hogy nem tudjuk mikor, de lehetne egy interjút készíteni a Baroness zenekarral. Egyrészt mondhatjuk azt, hogy a legendás státuszú zenekar szépen mutat a bakancslistán, másrészt pedig jövő hét kedden Budapesten játszanak, így egyből igent mondtam a felkérésre. Rövid egyeztetés és egy kellemes szerda délután során már Zoom hívásba is keveredtem a zenekar lelkével, John Baizley gitáros énekessel, akivel több érdekes dologról is beszélgettünk. /Fotó: Ebru Yildiz/

Tovább

Stephen Carpenter, a Deftones gitárosa mesélt a szorongásáról

stephen_carpenter.jpg

A Deftones gitárosa, Stephen Carpenter 2022 óta nem turnézott nemzetközi szinten a bandával. Most a Rock Feednek adott új interjújában Carpenter  kifejtette, miért nem utazott és utazik külföldre. Az egész a járvány alatt kezdődött, Stephen egyszerűen elkezdett szorongani a repülésnek már csak a gondolatától is. Elmondta, hogy tartott attól, hogy elutaznak messzire és egyszerűen ott ragadnak, ha nincs oltásuk. Ő viszont teljesen elzárkózik a COVID elleni oltástól. Ennek a szorongásnak köszönhetően, eléggé kicsi a valószínűsége, hogy Carpenter mestert láthatjuk valaha is újra játszani Európában.

Tovább

Új dalt adott ki az eredeti felállású Jane's Addiction

janesaddiction2024.jpgHarmincnégy év után újra az eredeti felállásban adott ki dalt a Jane's Addiction. A négyes 2022 óta játszik újra a Farrell - Navarro - Avery - Perkins felállásban, a nagy egymásra találást pedig az Imminent Redemption pecsételi meg első körben. A dal és a hozzá készített szöveges videó alább figyel, a továbbiakról a koncertezést leszámítva hallgat a zenekar. De nem lenne meglepő egy nagylemez bejelentése sem.

Tovább

Az Aston Villa FC és a Black Sabbath esete

sabbath.JPG

Ilyet még biztos, hogy nem láttál vagy, ha mégis azonnal írjátok meg nekünk. Abban semmi újdonság nincs, hogy Ozzy reklámokban szerepel. Ha olvastad Geezer Butler életrajzi könyvét, akkor azt is tudod, hogy a basszusgitáros megrögzött Aston Villa szurkoló. Mi történik, ha keverjük a metal zenét az angol focival? Lesz egy reklám, amiben a Black Sabbath két legendás tagja is szerepel! 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum