RockStation

Márciusban újra Budapestre jön a Therion

2023. december 05. - theshattered

therion2020.jpgMár nyugodt szívvel mondhatjuk: a jövő évi koncertnaptár is igen komoly neveket tartogat. Ezt a sort erősíti a Therion koncertje, ami március 12-én lesz a Barba Negrában. A Leviathan lemezbemutatójának egyéb részleteit, így az előzenekarokat sem hozták még nyilvánosságra, de idővel azokra is fény derül majd. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok, a jegyeket ITT tudjátok megvenni.

“...mondtuk neki, hogy tegyen még magára, mire azzal jött, hogy ilyet ő még soha nem hallott próbán”

Interjú Lőrincz Károllyal és Megyesi Balázzsal, az Asphalt Horsemen tagjaival

asphalt_horsemen_03.jpg

Komoly megújulást ígér következő albumára az Asphalt Horsemen. Minden összeesküdött az ellen, hogy az anyag valaha elkészüljön, legutóbb egyenesen Matyasovszki Géza elvesztése vetette vissza a zenekart. Ők azonban egy ekkora tragédia után is talpra tudtak állni. Az ősz folyamán megérkezett az első lemezelőzetes dal, majd a Paseczki Rolanddal kiegészült új felállás élőben is bemutatkozott. Minderről és sok más történésről, vidám és szomorú eseményekről egyaránt bőven, na meg a szokásos nyíltsággal mesélt nekünk a csapat két tagja, Kari és Balázs.

Tovább

Ektomorf - Vivid Black (AFM Records, 2023)

Fekete a szíved akár az ördögé?

376792642_877652400391475_5326373695277496389_n.jpg

Amikor kiderült, hogy idén új Ektomorf lemez jön, egyből lecsaptam rá a szerkesztőségben, pedig azért akadt rá más jelentkező is, aki szívesen alkotna véleményt hazánk egyik leginkább megosztó metal zenekarának legújabb albumáról. A Vivid Black december 8-án látja meg csak a napvilágot, azonban mi már megtudtuk hallgatni. És, hogy milyen? Az is mindjárt kiderül.

Tovább

Deathstars | Priest | Liv Sin @ Barba Negra, 2023.12.01.

A várva várt visszatérés

393136113_748745153956751_2020447234530387603_n.jpg

Végre 9 hosszú év után visszatértek a halálcsillagok, ezúttal a Barba Negra blue stage-re a májusban megjelent legújabb lemezük bemutató turnéja keretein belül. A turnéra szintén svéd előzenekarokat hoztak magukkal az eletronikus és a synthwave hangzás ötvözetét képviselő Priestet (korábban már megfordultak nálunk 2018-ban a Fekete Zaj Fesztiválon, valamint a 2019-es év januárjában a Dürer Kertben is), valamint a heavy metalt képviselő Liv Sint (ex-Sister Sin, 2010-es Lordi előzenekaraként láthattuk és hallhattuk már Liv Jaggrell-t az akkori bandájával a Sister Sin-nel).

Tovább

3D-s hologramként folytatja a Kiss

kiss19.jpgCsudálatos ötlettel állt elő a Kiss és a hozzá köthető marketingsereg: a zenekar úgy döntött, az ABBA-hoz hasonlóan ők is odavetített muzsikusokként folytatják a karrierjüket, illetve élnek meg az örökségből. Az ötlet szombaton, a négyes búcsúkoncertjén került bemutatásra, hogy aztán milyen igény lesz majd rá, azt úgyis az idő dönti el. A show az biztos adott lesz.

Tovább

Újra színpadon állt a Power Trip

screenshot-2023-12-02-at-11_04_22-am-1701533075-1000x501.pngA Power Trip azóta nem játszott koncerten amióta 2020 nyarán énekesük Riley Gale tragikusan fiatalon elhunyt. A crossover thrash csapat meredeken felfelé ívelő pályája tört meg ezzel. Blake Ibanez gitárosról azért lehetett hallani az elmúlt időben, ha másért nem a Fugitive nevű bandájáról mindenképp. A Fugitive gyakorlatilag hasonló zenét tol, mint a Power Trip, így aztán hazai pályán, a texasi Austinban "adta" magát a lehetőség - ha már a Fugitive koncertezett - hogy Seth Gilmore énekes köré a buli végén a teljes Power Trip legénysége felsorakozzon egy miniszett erejéig. Konkrétumok a folytatásról nincsenek, noha Ibanez korábbi nyilatkozata szerint egy lemeznyi kész daluk van.

Tovább

Albumsimogató: Tiamat – Wildhoney (Century Media, 1994)

Pszichedelikus, gótikus, progresszív

tiamat_wildhoney.jpg

Nehéz néhány szóban körülírni, milyen zenét is rejt a Tiamat Wildhoney albuma. Sokféle műfaj és stílus keveredik benne, mégsem zavaros, és kockás papír sem kell hozzá. Lassan 30 éves lesz ez a különleges anyag, nézzük meg kicsit közelebbről!

Tovább

Fémtökök és tökös fémek - Ezt rejti a szeptemberi Metalhead Box

metalheadbox.jpgEz az év sem maradhat Halloween-i Metalhead Box nélkül, a készítők most is az ünnephez igazították a tartalmat. A cuccosok most igen nagy neveket idéznek meg, de még a CD-ken is kiemelten jó muzsikák kaptak helyet, szóval... Induljon a móka!

Tovább

Johnny Cash szelleme örökké él!

johnny-cash.jpg

A cím azért egy kicsit túlzás, de mutatunk nektek egy videót, amiben Thomas Gabriel énekli, Cash egyik leghíresebb dalát, a Folsom Prison Blues-t. És miért érdekes ez a csávó? Egyszerű oka van, és a hangjának az eredetét is könnyen megérthetjük. Thomasnak nem más volt a nagyapja, mint Johnny Cash. Így mondhatjuk, hogy aranytorok családon belül maradt. Nekünk nagyon tetszik, ahogy tolja a "kis unoka" a haverokkal.

Tovább

10 dallal érkezik Bruce Dickinson szólóalbuma

Bruce Dickinson pénteken tette közzé új dalának, az Afterglow Of Ragnaroknek a hivatalos videoklipjét. Az új dal természetesen egy új szólóalbumot is jelent, melyre 2005 óta nem volt példa az énekesnél. A mondhatni szokásos partnerrel, Roy Z-vel készített The Mandrake Project című album március 1-jén érkezik majd, rajta 10 tétellel.  Az énekes június 1-jén az új albummal Budapesten is koncertezik majd.

Tovább

Ghost-válogatáslemez a semmiből!

00ghost2022_66_eredmeny.jpg

Nem sokat cicózott a Ghost, mindenféle reklámkampány és marketing nélkül bedobott a közösbe egy válogatáslemezt. A címe 13 Commandments. A zenekar igazi slágerei mellett a lemez érdekessége, hogy megtalálható rajta a Zenith című dal is, amely annak idején csak a Meliora bónuszolt változatán volt elérhető. Most viszont itt van alább közkincsnek.

Tovább

RockNuggets Vol120. / King Weed - Rest In Smoke (2023)

a2275949755_10.jpg

Azt hinné az ember, hogy azok a zenekarok tökre termékenyek, akik kétévente kihoznak valami új albumot. Ha már valaki évente mutat nekünk valamit, az szinte csoda. Ezek után szembe jön a King Weed, akinek hat év alatt annyi kiadványa lesz, mint amennyi másnak egy emberöltő alatt sem jön össze. Itt a Rest In Smoke!

Tovább

Jövőre elköszön a közönségtől a Destrage

destrage2023.jpg2024-ben pár koncertet még ad, aztán leteszi a lantot a hibbant olasz, de mindemellett zseniális metalcore zenekar, a Destrage. A nevezett bulikon (melyek közül egy Londonban, kettő Tokióban, egy pedig Milánóban lesz) vélhetően a 2014-ben megjelent mesterművük, az Are You Kidding Me? No. dalait fogják jobban előkapirgálni, de majd akkor és ott úgyis kiderül. Kár értük, kiváló ügynököről beszélünk.

Tovább

Még várhatunk kicsit az utolsó Soundgarden dalokra

Soundgarden.jpgHa azt hitted, végre elásta a csatabárdot a Soundgarden legénysége és Chris Cornell özvegye, Vicky, van egy rossz hírünk. Az áprilisi látszólagos megegyezés óta nem véletlen nem jött ki semmi a zenekar neve alatt, a Soundgarden háromnegyede és az özvegy között megint valami vita alakult ki. A csodás helyzetről Matt Cameron beszélt pár szóban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum