RockStation

Indul a RockStation saját podcast csatornája, a Zajszint!

2024. április 23. - magnetic star

zajszint_05.png

Új platformon szélesíti tevékenységét magazinunk. A szerkesztőség három tagja Zajszint címmel podcast csatornát indított. A rendszeresen jelentkező adásban hallható lesz friss, aktuális megjelenések ismertetője, programajánló, valamit egyéb időszerű és érdekfeszítő témák kitárgyalása – azaz minden, ami ZAJ!

Tovább

Depeche Mode - Strange/Strange Too DVD/Blu-ray (Sony Music, 2023)

depeche_mode_strange_and_strange_too_1.jpg

A Depeche Mode-dal való kapcsolatom a sztereotípiák és a rossz beidegződések tipikus példája. A ’90-es évek elején, metalossá válásom kezdetén rocker-körökben elvárás volt a négyes negligálása. Így még magamnak sem mertem bevallani, hogy a videoklipek, illetve a rádióműsorok révén hozzám eljutott dalaik nemcsak a füleimben ragadtak meg, hanem még kifejezetten tetszettek is. Komplett lemezeket persze ebben az időszakban a fentiek miatt, elvi okokból nem ismertem tőlük.

Tovább

Slope - Freak Dreams (Century Media, 2024)

Alkalmanként szemérmetlenül

a0832186522_10.jpgEgy fiatal zenekar esetében mi mással is kezdhetnénk, mint támpontok gyanánt további zenekarnevek emlegetésével. Nos, a Slope esetében könnyű helyzetben vagyunk, mivel maga a kiadó hívja fel a figyelmet arra, hogy a második lemezénél járó ötös számára mely előadók jelentik az igazodási pontokat. A szemmel láthatóan a húszas éveik elején járó srácok a Red Hot Chili Peppers, a Rage Against The Machine és a Beastie Boys bő három évtizede megjelent lemezeiből merítenek. Alkalmanként szemérmetlenül.

Tovább

Május végén Budapesten lép fel a Palaye Royale

palayeroyale2024.jpgHa nem tettétek volna még meg, lassan ideje lesz megvenni a jegyeket a Palaye Royale budapesti koncertjére. A Los Angeles-i brigád május 30-án rohanja majd le a Barba Negrát, ahol a legutóbb kiadott Songs for Sadness EP és a tavalyi Sextape EP dalai mellett jó eséllyel a Fever Dream nagylemez nótái és a korábbi klasszikusok is befigyelnek majd. A jegyeket ITT tudjátok bezsebelni, a Facebook esemény IDE KATTINTVA érhető el.

Hamarosan újra Budapestre jön Anneke Van Giersbergen

annekebp2024.jpgVonósnégyes, zongora és ének. Ez a felállás fogja díszíteni Anneke Van Giersbergen új turnéját, ami a Heavy Stings nevet kapta. Az énekesnő a kanyaron olyan rockzenei klasszikusokat ad majd elő, mint az Iron Maiden, a Black Sabbath és a Scorpions egyes dalai, amik ilyen hangszeres kísérettel és persze Anneke angyali hangjával ütős elegyet fognak alkotni. A május 19-re, a MOMkultba szervezett budapesti koncert Facebook eseményét ITT találjátok meg, a jegyeket pedig ITT tudjátok beszerezni.

Megvannak az idei Wacken Metal Battle hazai döntősei

wackenmetalbattle.jpgTíz zenekarra szűkült a mezőny, akik közül majd kikerül az az egy, akik hazánkat fogják képviselni az idei Wackenen. A zsűrinek ötvenkét indulóból kellett leszűkítenie a mezőnyt, a végső megmérettetés május 26-án lesz a Barba Negrában.

Tovább

Megvannak a Rock And Roll Hall Of Fame idei belépői, Ozzy is ott van a sorban!

ozzy_2022_1.PNGLehozta a sokszor és sokak által vitatott névsorral támadó Rock And Roll Hall Of Fame, hogy kiket iktatnak be majd október 19-én a halhatatlanok közé. Az idei névsorban a metalosok szemszögéből a legnagyobb név kétségtelenül Ozzy Osbourne, de a sorban még ott figyel a Foreigner, illetve a Dave Matthews Band is. Mint ismert, Ozzynak nem ez lesz az első "jelenése" a tisztes társaságban, ő 2006-ban már egyszer bekerült a Black Sabbath révén az OzzyTony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward felállásban.

Tovább

Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse

guitarlands_facebook_event_cover_names.jpgAz első kiadás nagy sikere után ismét négy nagyszerű gitáros érkezik Budapestre az Electric Guitarlands turné keretében: Florian Opahle (Jethro Tull, Greg Lake Band), Angel Vivaldi, Nick Johnston és Rowan Robertson (Ronnie James Dio) áll majd az Analog Music Hall színpadára, május 12-én.

Tovább

RockNuggets Vol160. / Dream Vehicle - Polyphrenia (2024)

Lehet otthon is egy remek anyagot összehegeszteni

a1445844643_10.jpg

Annyira sok jó zenekar van, akiket minden bizonnyal soha nem fogok látni az életben. Rengeteg argentin, amerikai banda van, akik eszméletlen jó zenét csinálnak, de esély sincs arra, hogy hozzánk elérjenek. vagy a másik ok, hogy egy one man show-ról beszélünk. Ebbe a sorba állt most nálam a Dream Vehicle is, ami egy bizonyos Brandon műve, aki Illinois-ból származik. 

Tovább

The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára

taa_1_by_tom_barnessmall.jpgNyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban. Július elején új basszusgitárossal, és minden korábbinál súlyosabb, kísérletező dalokkal tér vissza az Analog Music Hallba az Infected Rain, augusztusban pedig önálló turnén érkezik az Akvárium Klubba az ausztrál post-hardcore négyes, az Amity Affliction, az Emmure és a Blacktoothed társaságában. /Fotó: Tom Barnes/

Tovább

Albumsimogató: Alice In Chains - Jar Of Flies (Columbia, 1994)

Nézd, Mama! Milyen szép legyek!

alice-in-chains-jar-of-flies.jpg

Az Alice In Chains egy tipikusan olyan zenekar, akit az apróbb hibáival is imádunk. Akikről nem tudjuk elképzelni, hogy valaha is lehetnek boldogok, elégedettek, vagy szar arcok. Egyszerűen egy olyan zenekar, akit a maga búskomor ábrázatával együtt imádunk. Hiszen arról énekelnek, amit mi is átélünk, ha nem is nap, mint nap, de bizonyos időszakonként biztos. Harminc éves a zenekar leghíresebb EP-je.

Tovább

High On Fire - Cometh the Storm (MNRK Heavy, 2024)

Elemi erővel döngöl földbe

a3175531875_65.jpgNem igazán értem, miért nem tudott még egy napot várni a High On Fire új lemezének, a Cometh the Stormnak piacra dobásával, így stílszerűen megidézhette volna Pike másik zenekarának, az éppen téli álmát alvó Sleepnek a húzását, akik 6 éve április 20-án, azaz 420 adták ki a The Sciencest. Lehet Matt nem akart felülni a hype vonatra, lehet szakított a jó öreg Mariskával, vagy az is benne van a pakliban, hogy telibe leszarják, és a kiadó dönt.

Tovább

Elhunyt Ferich Balázs, a Blind Myself korábbi tagja, a Supermanagement alapítója

ferichbalazs.jpgA hét korábbi részében érkezett a rossz hír, hogy elhunyt Ferich Balázs, a Blind Myself korábbi basszusgitárosa és a Supermanagement egyik alapítótagja. Mindössze harminchat éves volt. A rossz hírt a régi harcostárs, Tóth Gergő közölte a nagyvilággal, a bejelentés az alábbiakban olvasható. Nyugodjon békében!

Tovább

Így tolja Pete Webber a Demanufacture című dalt élőben

fearfactory2023-1.jpg

Az industrial metal koronázatlan királya egyértelműen a Fear Factory, akik anno behozták a modern metal kifejezést is a köztudatba. A zenekar témáit nem könnyű pontosan és jól eljátszani. Pete Webber az egyik koncerten több szögből is felvette, ahogy az egyik koncertkedvenc dalt, a Demanufacture-t tolja. Dobosoknak kötelező, Fear Factory rajongóknak ajánlott!

Tovább

Megfilmesítette a tavalyi lemezének nyitódalát az Obituary

unnamed_18.jpgA tavalyi brit koncertkörút alatt felvett képanyaggal szórta meg a Barely Alive-ot, a tavaly megjelent lemezének nyitódalát az Obituary. A november 17-én a Sepulturával Budapestre látogató legendák videója az alábbi, a koncert Facebook eseményét ITT találjátok, a jegyeket pedig ITT tudjátok bezsebelni. Találkozunk ott!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum