RockStation

Ismét Budapesten zúz a Pantera

2024. június 24. - sunthatneversets

448925450_974578718007593_627417949801605147_n.jpg

A tavalyi dupla teltházas koncertek után jövőre sem maradunk Pantera koncert nélkül. A legendás heavy metal banda, a Pantera bejelentette 2025 eleji európai turnéját, hozzánk február 3-án érkeznek a Budapest Arenaba!

Tovább

RockNuggets Vol178. / Endless Floods (2024)

Az árvíz művészete

a2742753956_10.jpg

Valamiért az idei évben több francia zenekar is elém került. Nem tudom, hogy hogy van ez, a tavalyi év az olaszoké volt, most pedig Európa nyugati szárnya kerül jobban a látómezőbe. A Purple Sage ügynökségnek köszönhetően találkoztam az Endless Floods zenekarral, akik olyan doom zenét nyomnak, ami a nagykönyvben megvan írva. Itt van Rites Futurs.

Tovább

Wayfarer | Dreadnought @ A38 Tetőterasz, 2024. 06. 20.

Cowboyok a Dunán

wayfarer1.jpg

Nem is olyan rég, talán egy éve fedeztem fel a western tematikájú denveri Wayfarert. Az akkoriban aktuális lemez, A Romance with Violence egyből megfogott különleges hangulatával, atmoszférikus black metaljuk úgy marad hű a zsánerhez, hogy közben valami teljesen újat alkotnak. Az új eresztés az American Gothic képében talán még erősebbre is sikerült, így nagy volt az öröm, hogy hozzánk is eljutottak ennek turnéjával, ráadásul rögtön headlinerként.

Tovább

Megjelent a Devolution új dala, a Victim Of You

devolution_band_pic_no_logo.jpgFriss dallal szolgál a rajongóinak a Christian Olde Wolbers (Fear Factory, Vio-Lence), Jon Howard (Threat Signal, Imonolith), Eric Tysor és Nate Beberdick által alkotott Devolution. A négyesnek pénteken érkezik majd a bemutatkozó albuma, a Deciever, Believer. A nevezett dal, amiben nem mellesleg Christian Machado (ex-Ill Nino, Lions At The Gate) vendégszerepel, már a második előzetes az anyagról, az első a címadó tétel volt.

Tovább

Visszatért a színpadra a DOWN

down-2024.jpg

Mivel Phil Anselmo folyton PanterA-zott az elmúlt időszakban, érhető, hogy nem volt ideje a többi barátjára. Azonban pár hete bejelentette a legendás supergroup, hogy visszatérnek a színpadra, lesz lemez is és mindenki boldog lesz! A DOWN két év kihagyás után állt újra színpadra azonban, Kirk Windstein távol maradt, hiszen ő jelenleg is a Crowbarral turnézik a Hatebreed oldalán. Alább a koncertbe nézhettek bele.

Tovább

Albumsimogató: Mastodon - Once More 'Round The Sun (Reprise Records, 2014)

mastodon-once-more-round-the-sun.webp

Hihetetlen, hogy tíz éve jelent meg ez az album. Hihetetlen, hogy húsz éves a másik nagy kedvenc a Leviathan. Mennyi minden történt az elmúlt tíz évben. Az biztos, hogy a Mastodon azóta se készített két ugyanolyan lemezt és a soron következőben is biztos vagyok, hogy merőben más. De amíg az megjelenik addig tekintsünk vissza tíz évvel ezelőttre és kerüljük meg még egyszer együtt a napot!

Tovább

Új szólóalbumot ad ki a Dream Theater billentyűse

0dreamtheater2022_21_eredmeny.jpgPermission To Fly címmel szeptember 6-án az Inside Out Music gondozásban lát napvilágot a Dream Theater billentyűsének Jordan Rudess-nek az új szólóalbuma. A lemezről The Achemist címmel megérkezett az első dal, videóval megspékelve. Ez, valamint dallista és lemezborító alább. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a Rudess a Dream Theaterrel november 1-jén a Budapest Arénában játszik.

Tovább

Friss videót villantott a Graphic Nature

graphicnature2024.jpgÚj dalt rakott ki a Graphic Nature. A brit nu-metalcore ötös a július 12-én megjelenő második lemezük, a Who Are You When No One Is Watching? Human című dalának szavazott bizalmat, ennek videója pedig az alábbiakban csekkolható le. A villogó fények miatt az erre érzékenyek óvatosan közelítsenek, nekik csak a nóta meghallgatását ajánljuk

Tovább

“...most szabályosan tobzódtunk a lehetőségekben…” - Vasvitéz: Megjelent Rudán Joe új nagylemeze

rudanjoe2024.jpgVasvitéz címmel megjelent a hazai rock / metal színtér egyik legkiválóbb hangú, és legsokoldalúbb énekesének negyedik stúdióalbuma. A 14+4 tételes CD-n - a hagyományokhoz hűen - ismét népes szerzőgárda sorakozott fel Rudán Joe mellé, a dalok feljátszásánál pedig ezúttal két és fél tucat zenészbarát és kolléga ragadott hangszert a kézbe. Egy elképesztően színes, pozitív, hagyománytisztelő, mégis modern felfogású nagylemez született.

Tovább

“Amit mi csinálunk, az a zene művészi megjelenítése, nem az emberi oldalát domborítjuk ki.”

Gaerea-interjú

gaerea_budapest6.jpg

Május vége felé pazar black / death / doom metal esemény zajlott az Analogban, amelyről annak rendje-módja szerint be is számoltunk. Az est egyik főszereplője a Gaerea volt, amely immár negyedik alkalommal tette tiszteletét Magyarországon. A portugál alakulat legutóbb két éve jelentkezett teljes albummal, ám azóta is folyamatosan érezteti jelenlétét a színtéren, miközben fokozatosan építi a karrierjét és halad előre. A  fellépés előtt a zenekar egy magát megnevezni nem kívánó tagjával ültünk le beszélgetni (az indokokról szintén olvashattok).

Tovább

Fu Manchu - The Return Of Tomorrow (At The Dojo, 2024)

Ma lesz a holnap tegnapja

a2954480573_10.jpg

Korunk egyik legrégebbi stoner zenekara, akárhogy is nézzük, de a Fu Manchu nevet viseli. Akárhogy turkálok az agytekervényeim közt, de nem tudom, hogy van-e náluk régebbi, kimondottan klasszikus értelemben vett stoner zenekar, akik még ráadásul aktívak is a mai napig. Van? Szerintem nincs. Ebből kifolyólag persze, hogy fontos esemény amikor új lemezzel jelentkezik a zenekar. Megérkezett a The Return Of Tomorrow.

Tovább

Nova Rock Fesztivál 2024 - 2. nap

Avenged Sevenfold, Parkway Drive, Machine Head és a többiek

nova10.jpg

Rég voltam már Nova Rockon, egész pontosan 5 éve. Korábban már tradíció volt, hogy minden évben kimegyek egy napra, de aztán jött a covid meg pár számomra gyengébb felhozatal, de ahogy bejelentették az Avenged Sevenfoldot, tudtam hogy ezt nem szabad kihagynom. Jó választás volt, a Parkway Drive, a Machine Head, a Thy Art Is Murder és az Igorrr hozzáadásával ez több mint erős lineupnak bizonyult.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum