RockStation

Asgard zenekar - bemutatkozás

2008. október 08. - sunthatneversets

A blog indításakor külön rovatot szenteltünk fiatal tehetségek bemutatásának. Örömmel tesszük ezt, hiszen a hazai rock/metal életet csak ők vihetik előbbre. Nyílván a zenekarok által küldött anyagokról alkotott véleményünk csak a miénk, de azért szeretnénk minél objektívebbek lenni. Bárki nekünk küldött anyagát meghallgatjuk és elmondjuk róla a véleményünket. Dicséret esetén kéretik nem elszállni, negatívabb hangvételű kritika esetén pedig ne tessék minket édesanyánk hátsó felébe küldeni.

A békéscsabai Asgard zenekar 2006-ban alakult, azzal a céllal, hogy saját zenei elképzeléseiket megvalósítsák. Nevüket a skandináv mitológiából kölcsönözhették, vagy sokat nézték a fiúk a Csillagkapu című „örökérvényű” sci-fi sorozatot, ott voltak asgardok, akik rendkívül fejlett kitalált faj voltak a wikipédia szerint. Mivel a srácok nem írták meg nekünk nevük eredetét így erre a kettőre tippeltem, de lehet hogy más a megoldás.

Saját elmondásuk szerint zenéjük annyira több sávú, hogy  majdnem minden rock-műfajon belüli, minden kisebb stílus-ág megtalálható benne. Példaként említik a Manowar, a Marylin Manson, a Deathstars, a Deep Purple és még sok más előadó nevét. A szövegek többnyire az álomvilágról szólnak.


A zenekar jelenleg a Sinkovicz Tamás – gitár, ének, Kondacs Pál – basszus, Sztrehovszki Ákos dob és Tóth Imre – gitár felállásban játszik.

Mivel a srácok a bemutatáshoz küldtek három nótát is mindjárt letesztelhettem a zene több sávját. Azonban a fiúk azt nem írták, hogy a három felvétel bizony nem stúdió felvétel, hanem valami otthoni dobdösszemagad cucc. Legalábbis nagyon meg lennék lepődve, ha ez igazi stúdióban készült volna. Így az igazi műélvezet el is marad és igazából olyan nagyon le se lehet tesztelni, hogy a zene tényleg több sávú-e.

A Covered By Darkness sötét hangulatú szerzemény és egy komor riff viszi benne a prímet. Az éneken érződik, hogy kicsit még csiszolhatták volna. Igen előre van tolva és bizony jó pár hamiskás hang is becsúszik, de igaz ez a szólógitárra is. A következő Here Is The Hell (0021) málházós kezdőriffje jó húzás, de a szavalós ének túl monotonná teszi a dalt. Mégis sokkal profibb darab, mint az előző nóta és jobban is szól, ebben van potenciál. A hármas Warriors Of The Night riffje engem egy kicsit korai Rammstein-re emlékeztetett. Himnikusabb darab, mint a másik kettő, de az ének itt is ront a teljesítményen és a hét perces hossz is lehetett volna rövidebb, karakteresebb volna az végeredmény. A kevesebb néha több.

Amondó vagyok, hogy a srácokban a kitartás és a szikra ott van. Sok gyakorlás, meg sok koncert és a dalok tovább érlelgetése segíthet a dolgon. Meg nem árt a sok pénz sem. Nem egyszerű dolgok ezek ma Magyarországon. Szurkolok!

Aki kíváncsi a zenére itt belehallgathat: Asgard demók - online hallgatás
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr62704261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vale 2008.10.09. 20:28:32

minden pénz kérdése!általábam a kezdő együtteseknek nincs annyi pénzük, hogy rendes felszerelést vegyenek, kivéve ha pl apuci szponzorálja a dolgokat.szerintem ez egy sima egyszerű számítógépre felvett demó akarna lenni. Ha igy nézzük, akkor igenis nem rossz felvétel. a zenén tényleg lehet csiszolni, ezt az idő megoldja. az énekről: szintén pénzkérdés, ha van pénz van énektanár is, bár a hátteret ugye nem ismerjük. Come sponsors!

TheJoe · http://rockstation.blog.hu 2008.10.26. 00:11:46

Gyerekek gyakoroljatok minden azon áll. Hajrá!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum