RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 4. rész : Testament

2009. július 11. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. 


A kaliforniai Bay Area-beli csapat igazi kultbandának számít trash metál körökben. Olyan csapatokkal kezdték egy időben, mint a Slayer, a Metallica vagy az Anthrax. A nagy sikerek azonban valahogy mindig elkerülték a bandát, de így is kilenc nagylemezt raktak le az asztalra. 

Az együttest Eric Peterson és Derrick Ramirez Legacy néven alapította 1983-ban, melybe csakhamar belépett Greg Christian basszusgitáros, Mike Ronchette dobos és Steve Souza énekes is. Ezután nem sokkal Ramirez távozott, és helyére Alex Skolnick került. 1986-ban egy négy számos demót készítettek, ezután Ronchette kilépett, és az új dobos Louie Clemente lett, Steve Souza pedig otthagyta a bandát, hogy az Exodus énekese legyen. A helyére Chuck Billy került.

Mivel a Legacy nevet már egy másik együttes levédette, a zenekart átnevezték Testament-re. Az első album 1987-ben jelent meg, The Legacy címmel, amellyel egyszeriben berobbantak a thrash metal élmezőnyébe. 1988-ban a metalzene újabb klasszikusát készítették el The New Order címmel, ezt 1989-ben a rendkívül sikeres Practice What You Preach című album követte. Az 1990-ben kiadott Souls Of Black azonban már kevesebb példányban kelt el, mint elődei és meg is osztotta a közönséget. 
1992-ben jelent meg The Ritual című album, amely még kevesebb sikert hozott. Hatására Alex Skolnick ment a Savatage-be, de Louie Clemente is távozott. Az 1997-es Demonic-ot már egy alaposan felforgatott és megroggyant csapat készítette. A következő The Gathering című albumot megint egy másik felállás játszotta fel. 2001 márciusában Chuck Billynél egy ritka daganatot diagnosztizáltak. Augusztusban barátai jótékonysági koncertet szerveztek gyógyulására Thrash Of The Titans néven. Szerencsére később az énekes teljesen felépült.

2005. februárjában jelentették be a reuniont, azaz az együttes ismét a klasszikus felállásban játszott, azonban a dobos Louie Clemente helyét később Paul Bostaph vette át. Vele rögzítette a csapat a 2008-ban megjelent The Formation Of Damnation című albumot (Rock STATION kritika: Léggitárt elő! Testament - The Formation Of Damnation), mely ismét a zenekar régi szép éveit idézte.

A csapat a Hegyalja Fesztiválon július 17.-én (pénteken) 21.10-től lép a DeWalt Színpad deszkáira.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr371239866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum