RockStation

Beszámoló : AZfeszt 2009 I. rész

2009. augusztus 31. - Matyesz

Augusztus 19 és 24 között a nyírbátori termálfürdőben 6. alkalommal rendezték meg az AZfeszt névre keresztelt  zenei összejövetelt. Egy  időben arról is lehetett hallani, hogy a fürdő felújítási munkálatok csúszása miatt elmaradhat a fesztivál, ám erről végül szó sem volt, az eddigiektől eltérő helyszínen ugyan, de hasonló színvonalon dübörgött több napon keresztül a zene.

A korábban már említett felújítási munkálatok miatt, az ideiglenes kempinget szerda hajnalra ígérték, hogy elkészítik teljesen, ezért a szervezők a honlapon arra kértek mindenkit, hogy a hét harmadik napjának reggelén esedékes 10 órási kapunyitás előtt ne érkezzen a helyszínre. Mi is olvastuk ezt a felhívást, ám szerencsét próbáltunk, mivel egy elég hosszú vonatozás várt ránk, mire a Nyírbátori megállóban leszállhatunk a MÁV egyik szerelvényéről, ami után nem lenne kellemes egyből koncertre menni.  Mikor a fesztivál helyszínére érkeztünk konstatálhattuk, hogy bizony valóban gőzerővel zajlanak a strand területén a munkálatok. A kellemes meglepetés, pedig akkor ért bennünket, amikor egy rövid motozás után elfoglalhattuk helyünket a kempingben, és bizony körültekintve megállapíthattuk, hogy sokan szerencsét próbáltak rajtunk kívül a közlemény ellenére –sikerrel-. Más fesztivállal ellentétben itt még fizetni sem kellett, hogy egy nappal korábban sátrat vertünk. A kempingről annyit, hogy eddig is árnyékos helyünk volt azfeszten, hát ezzel az ideiglenes kempingben sem volt gond. Egy akácosban lehetett megszállni a fesztivál ideje alatt, amiben csak naptól védett részek voltak.

Szerdán miután rövid sorban állás után hozzájutottunk karszalagunkhoz a városba is benéztünk az ingyenesen igénybe vehető fesztiválbusszal, ami óránként egyszer szállítja be a fesztiválozókat a városba. Visszaérkezésünkkor már elkezdtem tanulmányozni a programfüzetet aztán irány az első koncert, ahol a Nasmith nevű csapat állt a deszkákon. Még amikor először voltam itt Nyírbátorban tehetségkutatósok voltak, és már akkor megtetszettek. Jó kis metalcore magyar szövegekkel  az énekes Rajmi sokszínű hangjával tarkítva. Utána következett az újabb hullám egy képviselője a H.E.R.O. zenekar Nyíregyházáról. A szokásos hangszerek mellett egy sampleres is található a tagok között, ami erősíti a Nu-metál hangzást. A nagyszínpadon az első fellépő a Piramis volt(a Gonzo koncert betegség miatt elmaradt), amibe csak belenéztem, de az elég is volt, nem az én korosztályomnak szól úgy érzem, és nem is az én stílusom, de a színpad előtt körbenézve, úgy láttam sokan így voltak ezzel. Így hát visszatértem a Tér-kapcsolat színpadhoz a FISH! Zenés műsorát megtekinteni, a 4 tagú 100% hard-pop társaság nem keltett csalódást, pop-rock zenéjükkel jó hangulatot teremtettek, sok számot halhattunk az új magyar nyelvű lemezről, de az összes régi nagy sláger is felcsendült. Az AZfeszt egyik fő célja a tehetségek felkutatása, utána sem hagyják magukra a zenekarokat, rendre visszahívják például játszani őket, ahogy a Solution nevű formációt is,- a 2006 os győztest - akik a magyar modern metál zászlós hajói lehetnének, ám mostanában valamiért háttérbe szorultak és keveset léptek fel, de itt most visszatértek, bejelentették, hogy stúdióba vonulnak szeptemberben, az időpont is megvan, aztán jöhetnek a koncertek. Hát az itteni előadás után sokan várják szerintem mind a lemezt, mind a koncerteket. Aki szereti a modern dolgokat és a metál, mindenképpen hallgasson bele egy Solution Show-ba. Ennyi zenei élmény fért bele az első napba.

 
 

Folytatás következik...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr501350330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum