RockStation

Ossian – Egyszer az életben

2009. szeptember 12. - sunthatneversets

Hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező heavy metal csapatának új anyaga szeptember 7.-én jelent meg a Hammer Records gondozásában.

Az Egyszer az életben címet viselő lemezen 12 dal kapott helyet, melyek között két feldolgozás nóta is szerepel: az egyik a Padlás című musicalből (Fényév távolság), a másik pedig a híres zeneszerző, Brahms műve, az V. Magyar tánc, mely az egyetlen instrumentális szerzemény a korongon. A zenekar most is Küronya Miklóssal dolgozott a P stúdióban, a borítót pedig Sallai Péter grafikus készítette. A lemez bakelit verzióban is elérhető lesz! Az idei kiadvány első szériája mellé egy Időutazás című DVD-t is kapnak a rajongók, melyen az utóbbi tíz év alatt készített klipjeik találhatók, a legújabbaktól kezdve (Asszony feketében, Árnyékból a fénybe) az olyan, igazi ritkaságnak számító darabokig, mint pl. a Zsoldos, a Metal-vihar vagy az Utolsó Lázadó. Ezek a klipek ma már sehol sem láthatóak, jóformán beszerezhetetlenek, így ez az egyetlen kiadvány, ahol kiváló minőségben, méltó köntösbe burkolva, összegyűjtve lehet hozzájutni a csapat több, mint 20 legfontosabb klipjéhez!

A nyár elején a HammerWorld magazin ingyenes mellékleteként megjelent Best Of lemez limitált példányszámos dupla bakelitverziója is elkészült, látványos borítóval és természetesen azzal az egyedülálló hangzással, amit csakis egy hagyományos bakelitlemez nyújt a hallgatóknak. 20 dal kapott helyet a dupla LP-n, többek között koncertverziók és olyan ritkaságok is, amelyeket már koncerten is nagyon ritkán játszik a zenekar (Bátrakért, Ősök vére, Többet ér mindennél). Így tehát mindenki számára igazi kuriózum ez a megjelenés! Az Ossian MySpace oldalára folyamatosan kerülnek majd fel új dalok, ezért érdemes gyakran ellátogatni a  oldalra is. Természetesen a Petőfi Csarnokban idén sem marad el az Ossianosok Nemzetközi Találkozójával egybekötött lemezbemutató koncert. Immár nyolcadik alkalommal várják majd a rajongókat. November 28.-án, szombaton a Krízis és a Rubicon zenekar izzítja majd a közönséget, hogy fél kilenckor színpadra léphessen az Ossian, s bemutassa Egyszer az életben című 2009-es nagylemezét.

A lemezen a következő  dalok kaptak helyet:

         1. Vadászik a vér
         2. Külvárosi Álmok
         3. Egy tökéletes nap
         4. Egyszer az életben
         5. Fegyver és töltény
         6. Fényév távolság
         7. Csak egy Rockzenekar
         8. Kiáltunk az égre
         9. Mindenki Egyért, Egy Mindenkiért
        10. V. Magyar tánc (instrumentális)
        11. A Játék neve
        12. Holnaptól minden más

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr871376533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.13. 17:18:42

Ez most ugye komoly? Csak mert viccnek nagyon durva volna...

SAABI · http://rockstation.blog.hu 2009.09.14. 10:13:25

Hát egyenesen a Hammer Records berkeiből jött a hír, úgyhogy komolynak tűnik. :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum