RockStation

ZZ Top a Sportarénában

2009. október 03. - sunthatneversets

Bár korábban már hírt adtunk róla, pár nappal a koncert előtt nem árt egy kis frissítés.

Ha hamisítatlan blues-rockra kíváncsi valaki, akkor a ZZ Top megkerülhetetlen zenekar a világon mindenütt. Szintén egyértelmű, hogy ha  valaki élő legendákra, óriási szakállakra és szórakozással egybekötött zenei élményre vágyik, akkor annak a blues-rock fanatikus imádata nélkül is ajánlható a ZZ Top budapesti koncertje. Tekintve, hogy nem mindennapi élmény az USA déli felének szellemét tökéletesen megidéző és ugyanakkor színpadi showjával mosolyt és erős libabőrözést okozó zenekar itthoni koncertje, minden könnyűzenét szerető embernek a Sportarénában a helye.


Az idén negyven éves zenekart a megjelenésében igen szakállas Billy Gibbons gitáros/énekes, Dusty Hill basszusgitáros és megjelenésében csak bajszos, de nevében szintén szakállas Fran Beard dobos alapította. A majdnem 20 sorlemezt megjelenítő, napszemüvegeiről, bőrruháiról és arcszőrzetéről már kilométerekről kiszúrható zenekar 2008 óta egy vadonatúj anyagon dolgozik. A munkálatok felett nem más, mint Rick Rubin bábáskodik, aki nem csak hogy a messze legkeresettebb producer Amerikában, hanem szinte minden vele kollaboráló zenekart a csúcsra visz, a csúcson tart, vagy újra oda röpít. A ZZ Topnak persze nincs szüksége semmilyen segítségre, hogy uralják a blues-rockot. Mindenesetre az a tény, hogy az említett producer nagy rajongója a zenekarnak, valamint az hogy a 80-as évek előtti, La Grange című számot idéző világot kívánja újra megidézni az új anyagon minden ZZ rajongónak nagy várakozásokra adhat okot.

 


Bár a bandát nem kell bemutatni, azért ismétlésként érdemes megjegyezni, hogy a 70-es évek elején megjelent első két, erősen a blues gyökerekből  és a texasi humorból táplálkozó lemezt 1973-ban követte a Tres Hombres, ami meghozta az átütő sikert a zenekarnak. Ezen az albumon található a már említett óriási slágerré váló La Grange is. Innentől kezdve sikerük megállíthatatlan volt és az egész 70-es években szárnyalt a banda. Az óriási tempó miatt kimerült zenekar 3 éves szünet és egy kiadóváltás után tért vissza a Deguello és a szintén óriási sikert produkáló El Loco albumokkal. Az ezt követő Eliminator és a világhíres Afterburner érdekesen ötvözték a 80-as évek szintetizátorokkal teli világát a tradicionális blues zenével. Szintén a 80-as években sikerült meglepniük az embereket a kor szellemét és lehetőségeit arcátlanul ügyes módon kihasználó klipjeikkel. Ezeket a zenetévék rongyosra játszották és a ZZ Top a fiatalok körében is az egyik legmenőbb zenekarrá vált. A 40 éve eredeti tagokkal működő banda a 90-es és a 2000-es években is szorgosan készítette a lemezeket, amikből a legújabb hamarosan meg is jelenik. Ez az anyag a hamisítatlan és ősi ZZ Top hangzást fogja visszahozni, amivel a zenekar kitörölhetetlenné tette magát a könnyűzene történetéből és amivel bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be 2004-ben. 

A ZZ Top persze az új számok mellett az összes klasszikust is játszani fogja budapesti koncertjén, szóval kötelező ellátogatnia minden régi és  új rajongónak és érdeklődőnek egyaránt.

ZZ TOP
Double Down Live Tour '09
2009. október 15. 19:30 
Papp László Budapest Sportaréna

Jegyárak:
Ülő: 7.500.-, 9.900.- , 12.500.-, 15.000.-, 19.000.-
Álló: 9.900.-

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr441424928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum