RockStation

Búbánat : Candlemass – Death Magic Doom

2009. március 28. - sunthatneversets

Candlemass Death Magic Doom CD coverA svédek doom-metál zászlóshajója már a tizedik stúdió albumát adja ki. A 2007-ben megjelent King Of The Grey Island-en mutatkozott be az új énekes Robert Lowe aki a Solitude Aeturnus soraiból érkezett. Bár nem vagyok trú fanatik, azért munkásságukat a múltban is figyelemmel követtem és bár pályájukban voltak elég nagy hullámvölgyek kiváló és kevésbé kiváló albumokkal, közel 15 év után még mindig itt vannak. 

És nemcsak hogy itt vannak, hanem még jól tolják tizedjére is. Zenéjükben továbbra is megvannak a súlyos Black Sabbath, és Trouble motívumok, de a klasszikus heavy metál elemek is szép számmal képviseltetik magukat. Doom zene révén nem újdonság, de a hol begyorsuló, hol belassuló dalszerkezetek is élnek, ráadásul olyan bika riffeket sikerült most is írni, ami leszakítják az ember fejét. Élőben pedig nyílván még hatásosabban működnek ezek a dolgok. Viszont sok most a búbánattal teli lassú dalszerkezet, ami nem teszi lehetővé a lemez könnyű befogadását.
 
Tovább

VIDEJÓ! | Szívragu : Angertea – Waterfront Syndrome

Elkészült az új Angertea klip mégpedig a 28 Ways To Bleed című lemez Waterfront Syndrome című dalához, ami végül is egy aranyos főzőműsorocska az Eetfilm gyártásában! A menü: szívragu. Szereplők: A szakács: Ottó, Az étel: Gergő (szíve), A pincér: Migi, A kuncsaft: Andris. Jó szórakozást, és nem utolsósorban jó étvágyat mindenkinek!!!  
Tovább

Nem elég hatásos terápia : Therapy? - Crooked Timber

Kamaszkorom nagy kedvence volt az ír Therapy?. A noise-rock trió a 80-as évek végén alakult és az igazi áttörést számukra az 1994-ben kiadott Troublegum című lemez hozta meg az olyan - akkor tényleg slágernek számító - nótákkal, mint a Screamager, a Turn, a Nowhere, a Die Laughing vagy a Trigger Inside. Überfasza kis lemez volt, el is ment belőle majd egymillió.

Normális zenekar ilyenkor jól meglovagolja a körülötte kialakult hype-ot, de az Andy Cairns énekes-gitáros vezette csapat nem így tett. 1995-ben jött a jóval sötétebbre vett Infernal Love, mely aztán nagy sikerekhez nem, ellenben tagcserékhez vezetett. Otthoni gyűjteményembe még megvásároltam a banda következő lemezét is, de a Semi-Detached sem volt már akkora durranás, így aztán valahogy a trió nálam eléggé elsikkadt, néha egy-két nótájukba botlottam bele itt-ott.

A csapat azonban az elmúlt közel egy évtizedben is szorgalmasan adta ki lemezeit. A Crooked Timber már a tizenkettedik a sorban – ráadásul az együttes idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját - és bár nagy elvárásaim nem igen voltak velük szemben, kétségtelenül egy fokkal korrektebb album ez tőlük, mind amire számítottam.

Tovább

Megy a szekér : Coldplay – Live 2003, Dvd + Cd

Megy a szekér, nagyon megy. Mással nemigen tudom magyarázni, hogy ez a 2003-ban készült koncertfelvétel, múlt év végén újra napvilágot látott. Igaz azóta két lemeze is megjelent az angol bandának, de kötve hiszem, hogy a mostani újra kiadásnak szakmai okai vannak. Sokkal inkább bankszámla-dagasztás ez, azt hiszem.

A célközönség nyilván azok a rajongók, akik az utóbbi két album után váltak azzá. Ők még a nagy hype közepette beszerzik ezt a dvd-t is, a hozzá tartozó bónusz cd-vel. Két lemez (Parachutes - 2000, A Rush Of Blood To The Head - 2002) után a Coldplay a világ minden pontján csúcsra jutott, amit 2003-ban egy hisztérikus sikerű 16 hónapos turnéval koronázott meg. Ez a dvd a koncertkörút csúcsán, 2003 júliusában került rögzítésre Sydneyben, a Horden Pavillionban

Tovább

AC/DC @ Budapest SportAréna 2009 - képes beszámoló II.

Hűséges koncertfotósunk, Frogfoot is ott volt velünk a hétfői AC/DC bulin. Készített néhánny fotót, amelyek elég jól visszaadják a hangulatot. Nézzétek, olvassátok, ő hogy látta a dolgokat a lelátóról:

Tegnap este ismét egy felejthetetlen koncertélménnyel lettem gazdagabb.Az okosok fanyaloghatnak,de az AC/DC-t élőben kell látni-hallani mert akkor üt igazán-és mekkorát!

Az előzenekar a The Answer a világ leghálátlanabb pozícióját tölti be (ennél rosszabb csak a Slayer előzenekarának lehet),becsületesen próbáltak helytállni,egy tapsot megérdemeltek.

Ami utánuk következett 2 órában az fantasztikus volt,régen élveztem ennyire koncertet az első perctől az utolsóig:a hangzás,a show minden a helyén volt ( igaz a bakin meglepődtem,de ettől is jó egy élő koncert:) ) ! Az új albumról játszottak+Best Of...a kötelező és kihagyhatatlan számokkal és showelemekkel.
 

Sok-sok kép a 'tovább' után... Kattintsatok!

Tovább

Vital Remains : Májusban a Dürer Kertben

Az old school death metal szerelmeseinek lehet jó hír, hogy május 5.-én a Dürer Kertben tiszteletét  teszi az amerikai Vital Remains. Az est vendégei a Hour Of Penance (I), a Tribulation (SWE), és a budapesti Kill With Hate lesznek
 

 

 


Icons Of Evil Tour 2009:
 
VITAL REMAINS
HOUR OF PENANCE
TRIBULATION
KILL WITH HATE

2009. 05. 05. 19:00
Dürer Kert
jegyár: 3.000.- / koncert napján 3.600.-

 

Gőzmozdony-bugi : AC/DC, The Answer – Budapest SportAréna, 2009.03.23., képes beszámoló

Koncertet másfél évtizede nem előzött meg akkora felhajtás kis hazánkban, mint a rockveterán AC/DC tegnap esti Arénás koncertjét. A jegyek 26 óra alatt keltek el még októberben, így a jegyüzérek jókat kaszáltak a koncert előtt. Azt ugyan nem értem, hogy ha anno, tízperccel a jegyirodák nyitása után állóhelyi jegyhez jutottam az miért nem a színpad elé szól, de ezen a csalódáson viszonylag hamar túltettem magam. 

Tovább

Tavaszi turnén a Gyöngyvér

Első alkalommal indult vidéki koncertkörútra a Gyöngyvér zenekar – a harmadik lemezt megelőző túrán a Dharma és az Alhana vendégeskedik.

A Gyöngyvér négyéves fennállása óta először döntött úgy: egy megtervezett kiruccanást tesz hazánk vidéki nagyvárosaiban.


- Sok tervünk van, a következő albummal mindenképpen szeretnénk körbejárni a vidéki városokat, előtte azonban úgy gondoltuk, néhány állomás most tavasszal is beleférne. Hivatalosan a Gothica Farsaggal indult a „Minden álmom, s tündérem szabad már…” címre keresztelt turné, de túl vagyunk már a pécsi és a bajai koncerten is. A visszajelzések egyelőre nagyon jók, mi pedig nagyon élvezzük, hogy új helyeken, régi és remélhetőleg jövendőbeli Gyöngyvér rajongók előtt játszhatunk. – meséli a zenekar énekese, Dózsa Erik.

 

A turnén a Gyöngyvér hivatalos előzenekara a – párhuzamosan a ManGod. Inc-el is koncertező – Dharma. A csapatnak Gyöngyvérrel közös kiadónál, a Nail Records-nál most jelent meg első nagylemeze, a Heavenly Hell.

A koncerteken a közönség bemelegítésért az Alhana felel – a fantasy metal hazai képviselői idén hetedik alkalommal esedékes táborukat népszerűsítik a fellépések során.

További koncertdátumok a Gyöngyvér zenekar hivatalos weboldalán

 

2008 legjobb magyar rockalbuma : IHM - A kényelmetlen lemez

Az IHM tavalyi lemeze, melyet a hazai online szaksajtó a nemrég lezajlott Hungarian Metal Awards szavazáson (A IV. Hangsúly zenei díj nyertesei) a tavalyi év albumának választott és szerte szakmai és rajongói körökben óriási elismerést kapott, nálam elsőre valahogy nem akart működni. De a lemez végül meggyőzött, igaz, ahhoz, hogy most írhassak róla, az én kitartásom is kellett. Mára már teljes mértékben egyetértek a HMA első hellyel, ugyanis közben rájöttem (én is), hogy a Kényelmetlen lemez egy kib***ott mestermunka. Ismerkedésünk hosszú hónapjainak gyümölcse következik Szavakba Öntötten Próbálva.

Tovább

Közönségtalálkozó a Blind Myself-el

Vedd meg az új Blind Myself  "Budapest, 7 fok, eső" lemezt magától a zenekartól, és egyből dedikáltasd is velük. Időpont: kedd (2009.03.24.) 14-től 19 óráig!!!

Helyszín: Merlin kávézója (a Deák tér közelében, Gerlóczy utca).
Mindenki matricát és plakátot is kap ajándékba.
Ha csak dumálgatni és lógni szeretnél a bandatagokkal, akkor is gyere!
 
A "Budapest, 7 fok, eső" CD/DVD 2000 Ft-ba kerül. A helyszínen pólókat is lehet majd kapni.Ugyanaznap lesz a "Budapest, 7 fok, eső" klippremierje is a Lángoló Gitárok rockzenei blogon!!!
 
A YOUTUBE-ra és a MYSPACE-re felkerült a Lost In Time című Blind dal koncertfelvétele Téglás Zolival.

A teljes koncertanyag az új lemez DVD mellékletén található meg.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum