RockStation

Az Eyjafjallajokull markában

2010. április 22. - sunthatneversets

Amióta Izlandon kitört a kimondhatatlan nevű Eyjafjallajokull vulkán és ezzel Európa  légi-közlekedésének javát megbénította, már egy csomó koncert maradt el és nemcsak Európában. Persze az izlandiak köszönik jól vannak, hiszen az ország déli részén elhelyezkedő vulkán hamuját az észak-nyugati áramlás elviszi az ország fölül. Ez persze nem vigasztalja azokat a zenekarokat és előadókat, akiknek valahol Európában vagy a világ más részén, Európát keresztül szelve kellene koncertezni. A tökösebbek persze bevállalják a fárasztóbb túrákat is. Példának okáért Alan Wilder (ex-Depeche Mode) autóval jött Londonból Budapestre, hogy a Recoil koncertje ne maradjon el a Diesel Klubban.

A Metallica rigai koncertjének elmaradását több portál is beharangozta, de a világhírű zenekar 28 órás hajó és buszút után csak koncertet adott a lett városban, ami azért is nagy teljesítmény, hiszen egykori basszusgitárosuk Cliff Burton pontosan az együttes 1986-os turnéján vesztette életét a turnébuszt ért balesetben és a banda azóta nem szállt buszra. A tegnapi litván koncert után a zenekar vonattal utazott tovább Moszkvába, hogy az ott lekötött koncert se maradjon el. Reméljük a május 14-i budapesti koncertre vagy így, vagy már repülővel, de biztosan ideér a csapat.   

Nem volt ilyen szerencsés azonban a német Scorpions, akik április 20-ra tervezett minszki fellépésüket viszont kénytelenek voltak lemondani, mert James Kottak dobos repülő hiányában elég bajosan tudott volna időre Los Angelesből Minszkbe jutni.
 

Sőt lehet ennél kellemetlenebb meglepetés is éri a magyar rockzene rajongókat, mert a madarak azt csiripelik, hogy a legendás Kiss pénteken vagy szombaton jelentheti be Európa turnéjának részleges, vagy teljes törlését az Eyjafjallajokull okozta logisztikai problémák miatt. Márpedig május 28-án Kiss koncert lenne a Budapest SportArénában.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr141942324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum