RockStation

Meggyőződésem, hogy a pszihadelia rózsaszín…” – interjú Szabó Lacival (Grand Mexican Warlock)

2010. október 21. - sunthatneversets

Óbasz Ólszál elégedett, de azért néha irigykedik Icsáhom Sátyámra. Vajon Icsáhom Sátyámot is megszállja a zöld szörnyeteg a messiás eljövetele után? Semmi gond, a pszihadelia rózsaszín ködfelhője feloszlatja a démonokat. Közben a Nagy Mexikói Mester Futurspektiv2 fesztivált jósol 2010. október 14-re, az A38 hajóra. Traktorral stílusos menni, a kamiont manapság senki se veszi komolyan. Vigyázat, hip-hop eltűnnek a szerpentin útvesztőjében! A gitáros Szabó Lacival Bajnóczi Piroska beszélgetett.

- Mit jósol a nagy mexikói mester? 2010 őszén, vagy tavaszán jelenik meg az album? (Csupán arra voltunk kíváncsiak, hogy a mesterek – ilyen mértékű technikai fejlődés közepette - képesek-e már múltat és jelent is jósolni– a szerk.)

Szabó László (Grand Mexican Warlock – gitár): Hát 2010 tavasza már elmúlt, az ősznek mindjárt vége, a lemez pedig készül, a maga tempójában. Nehézkes, mert mindenki szerteszéjjel van, a stúdióban is vannak más projektek, amik velünk párhuzamosan zajlanak (pl. az új csajom, az IHM is ott készíti a lemezét), de rajta vagyunk, úgyhogy előbb-utóbb elkészül. Remélem, hogy decemberben meg tudjuk jelentetni, ha elbénázzuk, akkor megint csúsznia kell pár hónapot, hiszen január-februárban totál értelmetlen lemezt kiadni. Mondjuk utána is. :)

Addig is itt a várva várt videoklip, a Sátán2 című számra, aminek végül az lett a hivatalos címe, hogy „We Disappear”. Szar cím, de 1 álló hónapig nem sikerült jobbat kitalálni, és a klipet ma le kell adni. Annyit kell tudni róla, hogy nem azért készült, hogy minél többet játsszák, és a dalt sem ilyen szempontok alapján választottuk. Igazából ember legyen a talpán, aki végig tudja nézni. Ja, Horváth Viktor és Veszéjes Áron készítette, de persze ez az egész senkit nem érdekel, úgyhogy térjünk rá a sokkal fontosabb kérdésekre.

 

 

 

- Elégedett vagy az Óbasz Ólszál neveddel vagy azért néha irigykedsz Icsáhom Sátyámra?

Laci: Na, látod, ez a beszéd! Persze, hogy elégedett vagyok. De azért néha irigykedem Icsáhom Sátyámra.

- Mi a beceneved kedves Óbasz Ólszál?

Laci: Jó kérdés. A rajongóimat is mindig ez az egy kérdés foglalkoztatja, úgyhogy az ő kedvükért elárulom: Laci.

- Miért vagy ennyire fertőző és mi az ellenszere a „Lackóláz”-nak?

Laci: Nem tudom, Palikával (Isten Háta Mögött - a szerk.) elkezdtünk viccelődni a facebook chat-en, és ez lett belőle. Először írtam egy álhírt, hogy a Sándor Dani mégsem vált be, és helyette én kerültem be az IHM-be. Ezt a Palika persze továbbküldte mindenkinek, becsapva ezzel hű rajongóit. Mondhatom, csúnya dolog így átverni több millió embert. Aztán ő kirakta az én fejemet profilképnek, én meg az övét, és elindult a lavina. Ez a közösségi viccelődés egyébként kiválóan alkalmas arra, hogy az embereket közelebb hozza egymáshoz. Jó látni, hogy a rengeteg politikai ellentét és megosztottság ellenére van, ami mindenkit egyformán foglalkoztat, és ha ez a valami én lehetek, az nagy megtiszteltetés. Valakinek el kell vállalnia a messiás szerepét, különösen ezekben a nehéz időkben. Egyébként meg le se szarom az egészet. Az ellenszere az, ha valaki elvágja a torkomat. Amúgy már lecsengett, nem hiába, minden vallás kimegy a divatból hamar.



- A pszichadelia milyen szín, forma és illat lenne szerinted, ha az lehetne?

Laci: Meggyőződésem, hogy a pszichedelia rózsaszín, pina formájú, és pina illatú, vagy néha szagú. De ettől ilyen izgalmas...

- Hova vezet a szerpentin?

Laci: Ha a bringaútra gondolsz, ami Budakeszi és a Normafa között kanyarog, akkor az a Normafára. Vagy Keszire, ha fentről jössz lefelé.

- Hova mutat és mit a Grand Mexican Warlock?

Laci: Na, ez az a kérdés, ami miatt nem küldtem vissza az interjút napokig, mert annyit gondolkoztam a válaszon. De mivel nem akarlak tovább váratni, megmondom mire jutottam: SEMMIRE. Azt tudom, hogy ez az eddigi legjobb bandám, és még hosszú út áll előttünk. Az első lemez még mindig készül, de már a másodikat is elkezdtük összerakni. Van egy rakás terv 2011-re, ezek többsége még titok, de ha sikerül mindent véghezvinni, akkor eléggé izgalmas év lesz. De hogy önmagában hova és mit mutat a Grand Mexican, az úgy sem tűnik fel senkinek, és ez szerintem a többi zenekarra is igaz. Sok mindenkinek kellene ugyanarra és ugyanazt mutatnia, és akkor talán fel lehetne kavarni az állóvizet.



- Gitár vagy dob? Miért?

Laci: Ezt nagyon nehéz eldönteni. A dobolás sokkal régebbi, meg azt meg is tanultam valamennyire. A gitár pedig nemrég került előtérbe, sokat bénázok vele, nem vagyok még teljesen ura a hangszernek. A gitár ugye dallamhangszer, tehát számíráshoz alkalmasabb, mint a dob. Jelen pillanatban a gitáron jobban ki tudom fejezni az érzéseimet (ó de megható), de a dobbal magabiztosabban bánok. A dobolásnak most egy olyan fázisába értem, ahol a technikai dolgok már egyáltalán nem számítanak. Technikailag vissza is estem az utóbbi időben, viszont fejben rengeteget fejlődtem. Sokkal jobban érzem, hogy egy adott dalban mit és hogyan kell ütni ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Összességében azt tudom mondani, hogy k.. sokat segít, ha valaki több hangszeren játszik, sokkal zeneibbé válik a gondolkodás. A zenekar akkor jó, ha együtt lélegzik, és ha valaki csak a saját b..akodásaira képes figyelni, akkor semmit nem ér az egész.

- Kamion vagy traktor?

Laci: Traktor.

Az interjú eredetileg a zenemajom.hu oldalon jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr292387682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum