RockStation

Room Service hírek

2010. december 14. - sunthatneversets

Csákvári Lacát nem kell bemutatni senkinek, aki valamilyen szinten járatos a honi rockélet ügyes-bajos dolgaiban. Laca a ’80-as évek második fele óta aktív tagja a hazai zenésztársadalomnak. A kezdet kezdetén dobosként tűnt fel, majd a ’90-es években került a színpad frontjára. Korai zenekarai közül a Waterloo, a Doors emlékzenekar és a Trems volt említésre méltó, majd 1998-ban jött az első saját csapat, a U2 orientált Station, amely olyan előadókkal léphetett színpadra, mint Benkő László, Rúzsa Magdi, Roy és Ádám, Schmidt Vera vagy Papp Szabi.

A Station 2007-ben hosszú vakációra ment, Laca pedig egy ideig a Kornélkül zenekar tagja lett, majd 2009-től a Kalapács és az Akusztika gitáros-énekese régi zenésztársával, Závoti Zoltánnal együtt. Tavaly ősszel a Station is reaktivizálta magát, tehát nem unalmasak Laca hétköznapjai, pedig nem esett még szó a 2008-ban megalakult Room Service-ről, amelynek Laca megalakulása óta frontembere. Ez a banda alig két esztendő alatt Európa egyik legkiválóbb Bryan Adams tribute zenekarává nőtte ki magát.

Idén április óta több mint 5500-an látták a Youtube-on a Room Service klipjét, amelyben Csákvári Laca és Karinthy Vera (Karinthy Frigyes unokája!) énekli Bryan Adams és Barbra Streisand kettősét, amely eredetileg az 1996-ban bemutatott Tükröm, tükröm... (The Mirror Has Two Faces) című film betétdala volt. Az I Finally Found Someone feldolgozásának felvétele Bryan ötvenedik születésnapjára készült, a munkássága előtt lerótt tisztelet jegyében.

A Room Service-t számos koncerten láthatta már a nagyérdemű. Az idei év még aktuális fellépései:
December 28. Morrison's Opera – kezdés: 20 óra
December 31. Művészbázis 20 óra – Szilveszteri óriás házibuli (Joyride: Roxette tribute, Room Service: Bryan Adams tribute, Stuff Like That) – kezdés: 20 óra

A Station idei utolsó két bulija:
December 18. Fészek
December 28. Morrison's
 
www.myspace.com/roomservicebandhungary

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr52514594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum