RockStation

Megjelent a III. Műszak kilencedik száma

2010. július 04. - sunthatneversets

Hogy ne legyen senki felkészületlen, amikor augusztusban a nagyszínpadon a Toy Dollst nézi, csináltunk egy interjút a legendás zenekar legendás Olgájával. De az interjú ügyosztályon még szerepel a Stone Temple Pilots, a Stereochrist, a Watch My Dying és a The Profane is. A szokásos válogatásunk -A- oldala a Veréb Fesztivál fellépőire hegyeződik, a -B- oldalon meg Falcongate, Kötelező Közhelyek, Watch My Dying és Tarakony. Dióhéjban ennyi! A nyári olvasnivaló ára most is két klikk: www.myspace.com/iii.muszak

Spiritual Beggars - Borító és a dalok

A Michael Amott (Arch Enyemy, Carcass) - gitár, Ludwig Witt (Firebird) - dob, Per Wiberg (Opeth) - billentyű, Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, Mercyful Fate) - basszus, Apollo Papathanasio (Firewind) - ének felállású Spiritual Beggars Return To Zero című új albuma augusztus 30-án jelenik meg az InsideOut Music gondozásában. Bár a dalok listája még nem ismert, a borítót már mindenki megnézheti.

A lemezre a következp dalok kerültek:

01. Return To Zero (intro), 02. Lost In Yesterday, 03. Star Born, 04. The Chaos Of Rebirth, 05. We Are Free, 06. Spirit Of The Wind, 07. Coming Home, 08. Concrete Horizon, 09. A New Dawn Rising, 10. Believe In Me, 11. Dead Weight, 12. The Road Less Travelled
 

A Suicidal Tendencies koncert részletei

Ha valaki még nem tudná: a Suicidal Tendencies kedden Budapestre látogat, hogy egy jót zúzzon a régi számokra és talán a készülő új lemez dalaiból is hallható lesz valami.

július 6., kedd
West-Balkán (1o66 Bp., Nyugati tér 1-2.)


Pesti Est bemutatja:
2o.oo The Inspector Cluzo /F/
21.3o Suicidal Tendencies (USA)


Utána Radikál Mesztic - dj Szabola

Belépő elővételben 29oo Ft, a helyszínen 35oo Ft.
Elővételes helyek: WB Presszó, www.west-balkan.com, illetve az Interticket és a Ticketportal jegyértékesítő hálózata.

Solution - Új klip

A Solution-ből Tóth András jelntkezett a következő hírrel:

"Megérkezett a Solution első videója Chronic Symptoms című nagylemezükről. A koncertklippet a lemez egyik fő dalára forgatták a srácok a március 12-én megrendezett lemezbemutató koncertjükön a Dürer Kertben. A nóta a párhuzamos világok megfejthetetlen labirintusában elveszett hírhedt utazó sorsát mutatja be, címe "Legendary"! Lessétek, hallgassátok, íme! "


 

 


 

Ozzy rajongókat ijesztgetett a Tussauds múzeumban

Ozzy és menedzsmentje (azaz kedves neje, Sharon), fergetegesen vicces dolgot eszelt ki a júniusban megjelent új lemez hírveréséhez: meglátogatván a londoni Madame Tussauds Wax múzeumot, Ozzy saját viaszfiguráját reprezentálva mozdulatlanul várta, hogy a rajongók közel menjenek hozzá fotózkodás céljából, majd hirtelen megmozdulva és rájuk huhogva megijesztette őket, amiből a végén nagy röhögés lett, de az első reakcióként természetesen egy sikoly hagyta el a meglepett rajongók ajkát és ez itt a lényeg, ugyanis Ozzy bátyó új lemezének a címe Scream, azaz Sikoly. Hö-hö értitek a viccet, ugye: sikoly...

Az eseményeket természetesen dokumentálták is, alább megnézhetitek. A Scream című új Ozzy lemezről Sun kolléga írt néhány méltató szót, magát a lemez tartalmát pedig Ozzy MySpace oldalán csekkolhatjátok le.

 


 

Új énekes a Room of the MAD Robotsban

A Room Of The Mad Robots-ból Miklós jelnetkezett a következőkkel:

"Zenekarunk különböző problémák miatt, nem hajlandó tovább Vincze Andressal együtt dolgozni. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban, mind zenei téren, mind az élet más területein. Köszönjük neki az eddigi közös munkát. Új énekesünk Mári Péter, akit többek között olyan zenekarokból ismerhettek, mint a Remembering the Steel. Petivel már az első próbán megtaláltuk a közös hangot. Zeneileg és emberileg is megvan a közös nevező közte és a zenekar között. Következő koncertjeink, július 4-én aWigWamban (Crowbar). július 22-én az A38-on (Watch My Dying). Robots foreva’!!!"

Lazulás Brant bátyóval: Brant Björk - Gods And Goddesses

Brant Björkről tudni kell, hogy a kultikus stoner banda Kyuss dobosa volt tinédzser évei javában. Ez már egy jó kis pedigré, még úgyis, hogy a nevére hallgató szekcióban (korábban Brant Björk And The Bros, és Brant Björk and the Operators-ként működtek) gitárt ragad, és a pengetés mellett énekel is, mindezt öregurasan, de töménytelen mennyiségű fílinggel, és persze fűvel átitatva.
 

 Brant Björknek ez már a hetedik lemeze, így szólóban, és eddig sem az volt rá jellemző, hogy felpörgetett ritmusú, hiperaktív hanganyagokkal bombázta volna a hallgatót, most sem zaklatnak fel minket a féktelen tikatikák. Sőt, a torzító pedálra is csak módjával taposnak oda a zenészek, így sokkal inkább amolyan blues, rock enyhe stoneres pszihadéliával vonalat képvisel Brant, és bandája.

Tovább

Therion - Szeptemberben jön az új lemez

A szinte teljesen kicserődött tagságú svéd Therion új albuma Sitra Ahra címmel szeptember folyamán jelenik meg a Nuclear Blast Records gondozásában. A lemez keverése a stockholmi Polar Studiosban Lennart Östlund (Led Zeppelin, Abba) segítségével zajlott.

A lemezre az alábbi dalok kerültek:

01. Sitra Ahra
02. Kings Of Edom
03. Unguentum Sabbati
04. Land Of Canaan
05. Hellequin
06. 2012
07. Cu Chulain
08. Kali Yoga III
09. The Shells Are Open
10. Din
11. After The Inquisition: Children

Aki a csapatot élőben is el akarja csípni, az november 27-én a PECSA-ban megteheti ezt.

 

A MetalFest tehetségkutató eredményhirdetése!

A május 21 és 23 között Csillebércen megrendezett három napos metal ünnep egy tehetségkutatót is magában foglalt. A rendezvény több mint 100 zenekar számára biztosított fellépési és bemutatkozási lehetőséget. A zsűri hosszas tanakodás után a szekszárdi hardcore brigádot, a Don Gattot szavazta az első helyre. A zsűrinek roppant nehéz dolga volt, hiszen számos kiváló csapat jelentkezett, ezért úgy döntöttek, hogy két különdíjat is kiosztanak: ezeket a Thornwill és a Sicitur Adastra kapták. Ők előzenekari pozíciót nyertek egy, a Hammer Concerts által megrendezésre kerülő koncerten!

Gratulálunk a nyerteseknek és mindenkinek köszönjük a részvételt!

www.hammerword.hu

Volbeat - Európa turné az Entombed és a The Kandidate társaságában

A dán Volbeat negyedik albuma Beyond Hell/Above Heaven címmel a Vertigo/Universal gondozásában szeptember 13-án lát napvilágot. A lemez 2010-es Európa turnéján a svéd Entombed és a dán The Kandidate lesz az előzenekar. A Volbeat honlapjának tanusága szerint 2010-ben hazai koncert nem lesz, a csapatot hozzánk legközelebb november 5-én Bécsben, a Gasometerben lehet elcsípni.

Angertea - EP, klip és egyebek

Az Angertea-ből Mihály Gergely jelentkezett az alábbiakkal:

Már elég régen jelentkeztünk efféle hírlevéllel, szóval épp itt az ideje. Ami az új EP-nket illeti, eléggé elhúzódtak a felvételek, de sikerült befejezni mindent, most pedig a kemény várakozás időszaka jön. Ugyanis Neil Kernon producer „kicsit” elfoglalt ember, és várnunk kell a sorunkra, amire megkeveri a dalokat. Szóval a megjelenést illetőleg pontos dátummal nem tudunk szolgálni, de valószínűsíthető a szeptember, október, talán november. Legyünk türelmesek, meg fogja érni! Az EP megjelenésével egy időben jön majd ki a legújabb klipünk, amit a Streams című dalunkra fogunk forgatni még a nyáron. Úgy tervezzük, hogy a netről ingyenesen letölthetővé tesszük majd a cuccot, de persze lesznek limitált példányszámban cd-k is a fanatikusoknak, és promóciós célokra.

Kisebb-nagyobb sikerekkel lezajlott a tavaszi turnénk! Köszönjük azoknak, akik ott voltak valamelyik állomáson és támogattak bennünket! Most kicsit visszafogottabban fogunk koncertezgetni. Természetesen a köcsög „nagy” fesztiválok egyikén sem fogunk ezúttal se játszani. Persze jó szórakozást kívánunk mindenkinek a szokásos fesztiválzenekarok tízezredik szokásos koncertjéhez! Ami biztos, hogy lesz egy július 31-edikei budapesti Tündérgyáras klubkoncertünk a Shapat Terror-ral, játszunk a Fekete Zaj feszten augusztusban, és szeptemberben lesz egy Hódstock Fesztiválos fellépésünk Hódmezővásárhelyen.

Ami még újdonság lehet, hogy remélhetőleg szeptember elejére teljesen megújul a honlapunk és a myspace oldalunk. Még egy kis érdekesség… A Twenty-Eight dalunk fotós klipjében van egy kis rejtett poén. Ha 2:45-nél kimerevítitek a képet, megtudhatjátok, miről is szól igazából a dal:-).

www.myspace.com/angertea
www.angertea.com
angertea@gmail.com

Éjsötét rakenroll : Kvelertak - Kvelertak

Kvelertak - Kvelertak album coverHogy ilyen zenekar névvel lehet létezni, arra jó példa a fiatal zenészekből álló norvég csapat. A név jelentéséről fogalmam sincs – várom a megfejtéseket – mert a norvég magyar szótárban nem dobott ki semmit a kereső. A név azonban tök mindegy mit is jelent, mert a Kvelertak első lemeze akkora ász, amilyet már rég hallottam.

Nos az urak black metál/punkrock/rakenroll szentháromságot tolnak. A black metál leginkább norvég mitológia témakörében és az ének (?) hörgős-acsarkodós-károgós mivoltában nyilvánul meg. Ami érdekesebb az az, hogy mindehhez olyan punk és rakenroll muzsika társul egy kis sztónerrel és folk elemekkel nyakon öntve, hogy csuhajj. Viszont az igazi pikantériáját mégsem ez adja az egésznek, hanem az, hogy a 2007-ben alakult banda ékes norvég nyelven szólaltatja meg dalait.

Tovább

Leáll a PANKKK

Egy a magyar zenei undrgroundot igen érzékenyen érintő közleménynek adunk helyt:

"Korábban hírt adtunk róla, hogy a PANKKK idei első lemezes, tehetségkutató és vidéki klubkoncert pályázatai az aktuális minisztériumi átszervezések következtében az eredetileg tervezett időpontban nem jelenhettek meg. A legfrissebb hírek szerint a pályázatok lebonyolítása mellett számos egyéb szakmai érdekképviseleti funkciót ellátó PANKKK Programiroda jövője is kérdéses, hiszen egyelőre nem áll rendelkezésre a működéséhez szükséges anyagi háttér.

Mindez rövid távon annyit jelent, hogy a Programiroda működése 2010. július 1-től határozatlan ideig szünetel. A folyamatosság megszakadása sosem jön jókor, ebben az esetben is számos hazai és külföldi PANKKK projekt marad el a kényszerű leállás miatt, a pályázatok csúszása pedig sajnos megpecsételheti az őszi-téli klubszezon sorsát is, hiszen havonta kb. 150 vidéki rendezvény támogatása vált most kérdésessé.

A PANKKK Programiroda munkatársai csak remélni tudják, hogy ez az időszak viszonylag rövidre sikerül és legkésőbb idén ősszel újraindulhat a hazai könnyűzenei kultúra fenntartását és fejlesztését célzó átfogó program, hiszen az elmúlt 5 év tapasztalatai alapján egyértelműen szükség van rá.

A PANKKK működtetése során az egyik leglényegesebb szempont az átláthatóság biztosítása, ezért továbbra is ajánljuk figyelmébe minden döntéshozónak, pályáztatónak vagy más érdeklődőnek a PANKKK szakmai portált."
 

Ez egy elég őszinte műfaj - Stereochrist interjú

A Stereochrist egyszerűen csak III címet viselő új albuma pár hete jelent meg. Az új lemez megjelenésének alkalmából beszélgettünk Hegyi Kolos gitárossal

RS: Makó Dávid 2009-es kiválása óta nem lehetett túl sokat hallani a Stereochristról. Mi történt ez alatt az egy év alatt?

A kívülállóknak igazából valóban úgy tűnhetett, mintha leállt volna a zenekar. A háttérben azonban folyt a munka ezerrel. Próbáltunk több énekessel is, míg újra ráakadtunk Felföldi Petire, meg közben megcsináltunk egy új albumot, ami meg is jelent idén június elején.

RS: Felföldi Péter volt az énekes a zenekar első albumánál és most hét év után tért vissza. Hogy lett ismét ő az énekes?

Igazából már 2008 decemberében is gondoltam rá, amikor Dáviddal már érezhetővé vált, hogy nem fog tudni tovább működni a zenekar. A Kék Yukban játszottunk akkor közösen a Chief Rebellel, és dumáltam is Petivel, de akkor úgy tűnt külföldre készül, ezért nem is gondolkodtam benne sokáig. Aztán fél év múlva összeakadtunk egy közösségi oldalon, és elkezdtünk beszélgetni, akkor derült ki, hogy minket is, és őt is érdekelné a közös munka. Majd ezt elég hamar tettek is követték! :-)

Tovább

Kaki King - Junior

Ezt lesd milyen zenét töltöttem!- felkiáltással fogadott egyszer egyik haverom, akinek volt egy olyan időszaka, hogy hülye nevű zenekarok számait szedte le a netről. Így a Fostartály, a Szargyerek, Katéter mellett meglelte Kaki Kinget, tőle pedig egy Happy As A Dead Pig nevezetű számot, ez a dal pedig egy instrumentális, egy szál akusztikus gitárral előadott, iszonyúan fílinges kis pengetés volt. Persze haverom számára a név ütősebb volt, és ez nagy általánosságban is elmondható, ha azt vesszük figyelmbe, hogy néhány youtube-os videó kommentjei közt a sok ”how wonderfull”, „i love this song” mellett fel- feltűnik néhány magyarul íródó, „jó neve van” , és hasonló hozzászólás.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum